Nova vest
Fudbal

Subota, 09.12.2017.

13:30

"Prosinečki? Pa, taj je pušio i dok se tuširao"

Piter Krauč, napadač Stouk Sitija, govorio je za 'FourFourTwo' o svojim počecima i odmah se prisetio Roberta Prosinečkog.

Izvor:

Autor:

Getty Images

Popularni 'Veliki Žuti', legenda jugoslovenskog fudbala i Crvene zvezde, pored toga što je ostao upamćen kao veliki majstor, oduvek važi za strastvenog pušača.

"Prosinečki? Taj se nije odvajao od cigareta. Pušio je pre meča, na poluvremenu, za vreme tuširanja, posle utakmice... I to crveni malrboro, poprilično jaku cigaretu", otkriva Krauč.

Nekadašnji centarfpr Totenhem Hotspura, Kvins Park Rendžersa, Aston Vile, Noriča, Sautemptona i Liverpula igrao je sa nekadašnjim vezistom madridskog Reala i Barselone u Portsmutu, u sezoni Premijer lige 2001/2002.

"Neverovan je lik. Mislim da sam te sezone postigao oko 19 golova, a čini mi se da mi je kod gotovo svakog upravo on asistirao – svaki put 'na tacnu'. Nije govorio previše, ali je daleko više razumeo engleski nego što je želeo da ga priča. Kada biste pričali s njim jedan na jedan odgovarao bi vam na savršenom engleskom, dok bi – kada biste mu rekli da se vrati u odbranu – samo rekao da ne razume", zaključio je 201 centimetar visoki centarfor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve