Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.11.2017.

19:44

Partizan i zvanično zatražio VAR i strane arbitre

Zajednica Superlige Srbije saopštila je da je Partizan zvanično predložio uvođenje VAR tehnologije i angažovanje stranih sudija na predstojećem derbiju.

Izvor:

Autor:

Partizan i zvanično zatražio VAR i strane arbitre
Getty Images

Uz prisustvo predstavnika klubova Superlige, na sednici SLS učestvovali su i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i predsednik Sudijske komisije Saveza Milan Karadžić.

"FK Partizan je zvanično predložio Fudbalskom savezu i Zajednici klubova uvođenje VAR tehnologije i angažovanje stranih sudija na predstojećem derbiju. Takođe, Sudijskoj komisiji je predloženo pooštravanje kaznene politike prema sudijama za koje se utvrdi da u kontinuitetu greše prilikom donošenja odluka na utakmiciama", navodi se u saopštenju Zajednice.

Podsetimo, crno-beli su u novom obračunu saopštenjima sa Crvenom zvezdom, zatražili, između ostalog, i uvođenje sve popularnije video tehnologije na fudbalske terene u Srbiji, kao i predlog da arbitri iz inostranstva dele pravdu na večitom derbiju koji je zakazan za 13. decembar.

Članovi odbora dotakli su se i 'obračuna saopštenjima' između beogradskih rivala, istakvaši da se takvom vidu obraćanja "mora stati na put".

"U veoma dinamičnoj diskusiji, razgovaralo se o rešenjima za probleme koji u poslednje vreme nanose štetu ugledu domaćeg fudbala kao i o suđenju na utakmicama Super lige Srbije. Posebno je istaknuto da se mora prestati sa daljim saopštenjima između klubova koja urušavaju integritet takmičenja što je posebno nedopustivo u periodu kada je A Reprezentacija Srbije izborila plasman na Svetsko prvenstvo, a Crvena zvezda i Partizan beleže odlične rezultate u Evropi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve