Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.11.2017.

19:50

LŠ: Čelsi u 16, Benfika se "smrzla" u Moskvi

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u osminu finala Lige šampiona kolo pre kraja grupne faze, dok je Benfika eliminisana iz Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

LŠ: Čelsi u 16, Benfika se
Foto: Getty images

Čelsi je plasman među 16 najboljih klubova u Evropi "overio" laganom pobedom nad Karabagom 4:0 u Azerbejdžanu.

S druge strane, CSKA je savladao Benfiku 2:0 u Moskvi, za veliki korak za nokaut fazi, dok su se Portugalci oprostili od Evrope za ovu sezonu.

Od 20:45 na programu je još šest mečeva, derbi se igra u Torinu gde Barselona gostuje Juventusu, a zanimljivo će biti i u Madridu gde Atletiko mora da pobedi Romu.

Mesto u osmini finala mogu da izbore upravo Roma, Mančester junajted, te Barsa ili Juve.

Grupa B: Portugalci nemoćni, CSKA na korak od osmine finala

"Armejci" su u potpunosti nadigrali goste iz Lisabona na moskovskom "minusu", kontrolisali su meč od prvog do poslednjeg minuta i konstantno bili pretnja po gol rivala.

Međutim, na tok meča umnogome je uticao vodeći gol CSKA iz 13. minuta, jer je strelac Georgi Šenjikov bio u ofsajdu prilikom dodavanja Bibrasa Natha.

Benfika je tražila način da izjednači u nastavku, ali su "orlovi" bili nemoćni. U desetom minutu nastavka CSKA je "overio" trijumf autogolom Žardela, posle dobre akcije Vitinja.

Srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa je bio jedna od retkih svetlih tački u ekipi Benfike, dobio je skoro sve duele na sredini terena, ali to nije bilo dovoljno za bolji rezultat njegovog tima.

S druge strane, Benfiki nije pomogao ni ulazak drugog srpskog "orla" Andrije Živkovića, koji je u 83. minutu zamenio Eliseua.

Grupa C: Crveni karton olakašao posao "plavcima"

Čelsi je lagano stigao do pobede u Bakuu, a meč je prelomio detalj iz 19. minuta kada je iskusni defanzivac Karabaga Rašad Sadigov oborio s leđa Vilijana u svom kaznenom prostoru.

Sadigov je odmah dobio crveni karton, a Eden Azar sa 11 metara otvorio seriju golova londonskog tima u Azerbejdžanu.

Desetak minuta pre poluvremena Vilijan preciznim udarcem povećava na 2:0, posle sjajnog proigravanja Azara, a tačku na meč stavlja Sesk Fabregas iz još jednog penala, 20 minuta pre kraja.

Konačan rezultat postavio je svojim drugim pogotkom na meču Vilijan, pet minuta pre kraja, ovaj put na proigravanje Pedra.

Čelsi je izborio osminu finala, ali još nije završio borbu za prvo mesto u grupi. Ima dva boda više od Rome koja kasnije gostuje Atletiko Madridu, koji je pod imperativom pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve