Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.11.2017.

16:45

Eriksen: Razmišljam kao napadač

Kristijan Eriksen, koji je sa het-trikom protiv Irske bio junak plasmana Danske na SP, istakao je da mu je meč u Dablinu jedan od najboljih trenutaka u životu.

Izvor: B92

Autor:B92

Eriksen: Razmišljam kao napadač
Foto: Getty images

"Bio sam nervozan ceo dan, pre i tokom meča, pokušavao sam da budem miran i fokusiran. Imali smo loptu kod nas, igrali mnogo bolje nego u prvoj utakmici, kreirali mnogo šansi i srećom to je rezultatirao sa pet golova", rekao je Eriksen za Skaj Sport.

Vezista Totenhema nije skrivao zadovoljstvo zbog odlične predstave na Aviva stadionu.

"Neverovatan je osećaj izboriti mesto na Svetskom prvenstvu, dugo smo se borili za to, igrali teške utakmice... Na kraju smo došli do velikog rezultata i sada razmišljamo o Rusiji", dodao je 25-godišnji Danac.

Eriksen je u celom toku kvalifikacija postigao čak 11 golova, što ga čini najboljim strelcem u konkurenciji igrača sredine terena.

"Nije mi svojstveno da postignem het-trik, očigledno da je neverovatno da to uradim na gostujućem terenu u baražu. Mnogo mi znači za karijeru i život. Izdvojio bih drugi gol kao bolji od dva. Mentalno sam sazreo, više šutiram i razmišljam kao napadač", zaključio je Eriksen.

Pored Danske kroz evropski baraž mesto na Svetskom prvenstvu ranije su izborili Hrvatska, Švedska i Švajcarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve