Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.10.2017.

10:10

Prosinečki: Srbija – ne!

Robert Prosinečki, legenda jugoslovenskog fudbala i Crvene zvezde, kaže da mu je dosta Balkana i da ne želi da postane novi selektor Srbije.

Izvor:

Autor:

Prosinečki: Srbija – ne!
Getty Images

"Kada god se uprazni neko mesto u Zagrebu ili Beogradu, mediji uvek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga, tih priča. Što god izjavim, druga strana će komentaristati, vagati... Da se razumemo, nacionalno opterećenje nemam. Na pitanje jesu li me zvali s Terazija – odgovor je ne", počeo je Prosinečki priču za 'Večernji list' i potom nastavio:

"Ma, kada sam čuo i pročitao, sve mi je to nestvarno. Ne, hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti selektor Srbije, dosta mi je rada na ovim prostorima. Sve bi mi to stvorilo pritisak, znam da razgovaram sa suprugom koja sve to sjajno podnosi. Ali ona se ipak razveseli ako dobijem ponudu iz Kajzerija ili Bakua. Voli da smo daleko od pritiska, a i ja tada drugačije funkcionišem. Moj plan je da preuzmem klub, i to negde u Evropi", jasan je 'Veliki Žuti'.

Bivši vezista Real Madrida, Barselone, Sevilje i zagrebačkog Dinama je u karijeri sa klupe predvodio Zvezdu, Kajzerispor i Azerbejdžan u nedavno završenim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Azeri su sakupili deset bodova iz pet utakmica.

"U Srbiji imam dosta ljudi s kojima sam ostao dobar, neke prijatelje za ceo život. Ali, ponavljam, kada pričamo o poslu na ovim prostorima, to je iza mene. I tema u kojoj se spominjem kao selektor Hrvatske je izlizana. Bio sam bez posla, niko me nije zvao, a – znamo i zašto".

Robi je prokomentarisao i napad hrvatskih medija na njega jer je Luku Modrića, kapitena reprezentacije Hrvatske, stavio na treće mesto prilikom glasa za FIFA igrača godine.

"Za mene nema dileme da je Lionel Mesi najbolji svetski fudbaler. Drugi najbolji je Kristijano Ronaldo. Modrića sam stavio na treće mesto. Da sam glasao za Luku samo zato što dolazimo iz iste zemlje, onda bih bio protiv svojih uverenja. To što je Modrić ostvario u karijeri, a posebno poslednje tri godine, svakako mu daje legitimitet da možemo da kažemo da je najveći u istoriji hrvatskog fudbala. Pred njegovim trofejima trebamo skinuti kapu, on igra u najboljoj ekipi na svetu u poslednje dve godine. Ali, da li je on najbolji hrvatski fudbaler ikada? To je ipak stvar poimanja fudbala. Teško je to odrediti i izmeriti", objašnjava Prosinečki.

Za kraj, Prosinečki je prokomentarisao i učešća Rijeke i Crvene zvezde u Ligi Evrope.

"Više sam očekivao od naših klubova. Od Dinama konkretno. Rijeka se bori u Evropi, ima pobedu i to mi je drago. Crvena zvezda napravila je kvalitetan iskorak. Trener, kvalitetni stranci i to je dalo rezultat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve