Treneri Hofenhajma posetili Zvezdu

Nemačka ekipa obratila se srpskom klubu sa željom da se njihovi treneri upoznaju sa načinom rada sa golmanima, trenera Dušana Gašića.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Marjan Petković i Saša Rauš, treneri golmana sa višegodišnjim iskustvom u jednoj od najboljih škola u Nemačkoj, obišli su Omladinsku školu i prvi tim Crvene zvezde.

Nakon što su se detaljno upoznali sa organizacijom rada sa mlađim selekcijama u našem klubu i podelili iskustva i savete sa svojim kolegama, na treningu prvog tima mogli su da vide kako treniraju seniori Milan Borjan i Nemanja Supić, kao i mlada nada Miloš Gordić.

Poslednji dan svoje posete gosti iz Nemačke imali su prilike da gledaju meč kadeta protiv Vojvodine, kao i šesnaestinu finala Kupa Srbije, utakmicu koju je Crvena zvezda dobila rezultatom 5:0.

"Još na utakmici u Kelnu pokušali smo da stupimo u kontakt sa ljudima iz Zvezde i tamo se upoznamo sa njihovim radom. Ipak, dolaskom u Beograd smo dobili mnogo više, kompletan uvid u organizaciju Omladinske škole i prvog tima, kao i način rada ovde. Ovo je mnogo bolja prilika da razmenimo iskustva i da obe strane nauče nešto novo. Moji roditelji su iz Srbije i ja sam od malena upoznat sa veličinom Crvene zvezde i sa tim koliko je ovo veliki klub. Zato mi je posebno zadovoljstvo što sam sa svojim kolegom imao priliku da boravim ovde tri dana i da usvajam nova znanja", rekao je Petković.

Poseta trenera Hofenhajma je samo početak uspešne saradnje dva kluba.

"Trener Dušan Gašić ima poziv da dođe u Hofenhajm i nekoliko dana radi sa nama i sa našim najtalentovanijim golmanima. Svi imamo svoju, nešto drugačiju, fudbalsku filozofiju i od svakog možete nešto korisno da saznate i primenite. Smatram da jedni drugima možemo mnogo da pomognemo, spoj dva velika kluba sa dugom tradicijom je odlična ideja", rekao je Rauš.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu