"Izbacivanje Amera najsrećniji dan u mom životu"

Nekadašnji prvi čovek KONKAKAF i drugi čovek FIFA Džek Vorner naročito je zadovoljan pobedom Trinidada i Tobaga nad Amerikancima.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Trinidad je sa 2:1 pobedio SAD i izbacio ih sa Svetskog prvenstva uz pobedu Paname nad Kostarikom 2:1.

Vorner (rođen u Trinidadu) kaže da je ta pobeda najlepši dan u njegovom životu. Bio je srećan što su SAD svedene na ekipu koju svi pobeđuju.

"Nikada se nisam bolje osećao, ovo je najlepši dan u mom životu. Pobeda nije mogla da mi pruži veće zadovoljstvo. I za mene je to svelo SAD na smešnu ekipu. Prošlog septembra kada je sudija presudio protiv Džeka Vornera, bila je žurka u SAD i bili su srećni. Znajući šta se dogodilo, hteo sam da napravim žurku kao što su oni slavili prošlog septembra kada je sudija presudio protiv mene. Hteo sam žurku. To je moje lično osećanje", kaže Vorner.

Vorner se suočavao sa optužbama za korupciju, a istragu protiv njega je vodio i FBI. U tri odvojene transakcje tokom 2008. godine na račune KONKAKAF pod kontrolom Vornera kao prvog čoveka KONKAKAF prebačeno 10 miliona dolara.

"Oni će nastaviti da podrivaju Katar 2022. ali neće uspeti. Što se mene tiče ovo je početak kraja američkog fudbala. Niko iz KONKAKAF zone ih ne voli", kaže Vorner.

Pomoćnik u taboru Trinidada i Tobaga Stern Džon je posle pobede njihove selekcije rekao da su Amerikanci u meč možda ušli previše opušteno i bez poštovanja za tim Trinidada, pa su time sami sebi učinili medveđu uslugu i ispali iz mundijalske priče u Rusiji.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu