Nova vest
Fudbal

Petak, 22.09.2017.

13:48

Pjanić: "Slobodnjake" sam učio od Mihajlovića

Vezista Juventusa Miralem Pjanić jedan je od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svetu, a "učio" je od Siniše Mihajlovića.

Izvor: AK

Autor: AK

Pjanić:
Foto: Getty images

Bosanskohercegovački reprezentativac je jedan od igrača koji će biti u centru pažnje u subotu kada će Juventus u gradskom derbiju dočekati Torino, koji sa klupe predvodi upravo bivši srpski reprezentativac.

"Često sam proučavao njegove slobodne udarce, bili su fantastični – unutrašnji deo stopala da bi se dobila parabola, ali sa ogromnom silom. Bio je specijalista kojem se divim i koga imitiram", rekao je Pjanić koji slobodnjake često vežba sa saigračem Paulom Dibalom, "Često i pobeđujem".

"Za savršen slobodan udarac su vam potrebni tehnika ali i malo tajnovitosti jer se borite sa golmanom. Oni danas detaljno proučavaju šuteve i odlično su pripremljeni, pa moraš znati kako da promeniš. Da li da šutiraš ispod, iznad ili pored živog zida. Posmatram golmana da li će ostati na liniji, ako ti se vrati lopta u toj situaciji, možeš da postigneš gol", dodao je vezista Juventusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve