Nova vest
Fudbal

Subota, 02.09.2017.

18:15

Dva Japanca bodre Srbiju, vole ćevapčiće i Piksija

Teruaki i Jajo su studenti sa krajnjeg istoka Japana iz Šizouke, navijaju za Šimicu Es Puls ali i za Srbiju protiv Moldavije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dva Japanca bodre Srbiju, vole ćevapčiće i Piksija
B92 / MLJ

Ne dešava se često da navijači fudbalera Srbije dolaze iz dalekog Japana, a zanimljiv je razlog zbog kog su došli.

Na pitanje šta ih je motivisalo da dođu na utakmicu, Teruaki koji nešto bolje govori engleski jezik kaže, "Atmosfera. Videli smo kako navijaju ultrasi i hteli smo da vidimo kako izgledaju utakmice nacionalnog tima Srbije". Dresovi Srbije služe koje su obukli su da bi se što bolje uklopili u ostatak publike koja polako pristiže na stadion Partizana.

Nije bilo previše vremena da se vidi noćni život po kome je Beograd poznat, ali jeste da se probaju neki od specijaliteta ovih krajeva "Najviše mi se dopala hrana, uuuu ćevapčići su odlčni! Sviđa mi se i vreme ovde, jer vlažnost vazduha nije velika mnogo je drugačije u Japanu", saglasna su obojica neobičnih navijača Srbije.

Sa ovih prostora znaju za Slovenca Milivoja Novakovića koji je igrao za njihov omiljeni klub, od Slovenaca znaju i za Milenka Aćimovića koji je svojevremeno igrao za Crvenu zvezdu, a na ime Dragan Stojković Piksi reaguju sa osmehom.

Posle četiri dana u Srbiji nastavljaju put Beča i dalje na zapad Evrope, ali će tokom sat i po vremena počev od 18 sati biti na stadionu Partizana gde će bodriti Srbiju protiv Moldavije u sedmom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledeće godine u Rusiji.

Srbija trenutno ima 12 bodova i deli prvo mesto sa Irskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve