Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.08.2017.

19:13

Ronaldu dve nagrade, Totiju počasna

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo proglašen je u Monaku za najboljeg fudbalera Lige šampiona u prošloj sezoni, kao i za najboljeg napadača.

Izvor: SM

Autor: SM

Ronaldu dve nagrade, Totiju počasna
Foto: Tanjug/AP Photo/Claude Pari

Ronaldo je prošle sezone osvojio titulu prvaka Evrope sa Realom, postigao je 12 golova i imao je šest asistencija u najelitnijem evropskom takmičenju. On je u finalu protiv Juventusa u Kardifu postigao dva gola u pobedi od 3:1.

U konkurenciji za najboljeg igrača bili su i fudbaler Barselone Lionel Mesi i kapiten Juventusa golman Đaunliđi Bufon.

Nagradu za najboljeg napadača u prošloj sezoni zasluženo je pripala Zzvezdi 'Kraljevića' ,koji je postao prvi igrač koji je postigao golove u tri finala Lige šampiona.

Za najboljeg golmana proglašen je legendarni kapiten Juvenutsa Đaunliđi Bufon, dok je najbolji defanzivac u prošloj sezoni kapiten Real Madrida Serhio Ramos.
Njegov saigrač Luka Modrić proglašen je za najboljeg veznog igrača.

Za najbolju fudbalerku proglašena je Holanđanka Like Martens, koja je ove godine sa reprezentacijom osvojila Evropsko prvenstvo.

Nagradu predsednika UEFA Aleksandra Čeferina dobio je legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti.

On je treći Italijan koji je dobio tu nagradu, posle Đanija Rivere i Paola Maldinija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve