Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.08.2017.

23:05

LŠ: Rijeka blizu LŠ, Nica eliminisala Ajaks

Fudbalski klub Rijeka izbacila je Salcburg zbog gola u gostima u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

LŠ: Rijeka blizu LŠ, Nica eliminisala Ajaks
Getty Images

Hrvatska ekipe odigrala je 1:1 prošle nedelje u Austriji, dok je pred domaćom publikom remizirala 0:0, pa tako zbog Marija Gavranovića prolazi u četvrtu rundu.

Rijeka je odigrala veoma čvrst, smireni i što bi se reklo na rezultat, pa će tako zasluženo imati priliku da uđu u elitno fudbalsko takmičenje.

Ekipa Nice, takođe zbog više golova i gostima eliminisala je Ajaks, pošto je u revanš meču u Holandiji bilo 2:2, dok je u prvoj utakmici na stadionu francuskog kluba rezultat posle 90 minuta igre glasio 1:1.

Klub sa Azurne obale prvi je došao do vođstva protiv Ajaksa, pošto je već u trećem minutu Suke postigao gol. Ipak, domaći igrači preko Van de Beka u 26. minutu dolaze do izjednačenja, a to je ujedno bio i razultat na poluvremenu.

Devinson Sančes u 57. minutu nagoveštava da bi Ajaks mogao da prođe dalje, međutim jedanaest minuta pre kraja meča Vensan Marsel postiže gol, koji će se ispostaviti i kao poslednji na meču.

Legija iz varšave jurila je veliki zaostatk iz prvog meča protiv Astane, pošto je u Kazahstanu poražena sa 3:1. Poljaci su bili bolji rival tokom većeg dela meča, na kraju su uspeli i da pobede, ali ispostaviće se da je bila ovo "Pirova" pobede, jer je rezutalt na kraju na semaforu pokazivao 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Jakub Červinski u 76. minutu.

Prolaz u narednu rundu obezbedio i škotski Seltik, koji je na gostovanju Rosenburgu u Norveškoj slavio sa 1:0. Posle prvog meča je bilo 0:0, a heroj pobedonosnog gola zbog kojeg je Seltik prošao bio je u Džejms Forest u 69. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu