Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.07.2017.

21:20

Kažnjen Junajted, Blind kršio antidoping pravila

Evropska fudbalska unija je kaznila Mančester junajted i dvojicu igrača tog kluba zbog incidenata tokom finala Lige Evrope u maju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Kažnjen Junajted, Blind kršio antidoping pravila
Getty images

Incident na koji se kazna odnosi se desio nakon finala Lige Evrope u maju kada je Junajted bio bolji od Ajaksa.

Fudbaler Junajteda Fil Džons suspendovan je na dve evropske utakmice jer je, kako se navodi, verbalno napao službenika za borbu protiv dopinga. Džons je kažnjen i novčano sa 5.000 evra.

Istu novčanu kaznu moraće da plati i Dejli Blind zbog kršenja antidoping pravila, dok je klub kažnjen sa 10.000 evra zbog incidenata koji su se dogodili nakon te utakmice u Stokholmu.

Džons je, kako prenose britanski mediji, bio ljut na službenika za borbu protiv dopinga jer mu nije dozvolio da se posle utakmice fotografiše sa saigračima koji su držali transparent u čast žrtava napada u Mančesteru 22. maja.

Junajted je osvojio Ligu Evropa pobedom nad Ajaksom od 2:0, a ta utakmica odigrana je samo dva dana nakon što su na koncertu u Mančesteru poginule 22 osobe.

Džons će tako propustiti meč Superkupa protiv Real Madrida, koji se igra u Skoplju 8. avgusta, kao i prvu utakmicu u Ligi šampiona. Mančester junajted ima pravo žalbe na ove odluke UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve