Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.07.2017.

22:35

Đukić: Igrali smo vrhunski, ali...

Trener Partizana Miroslav Đukić smatra da je ekipa igrala agresivno i ne zamera igračima na pristupu uprkos porazu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Đukić: Igrali smo vrhunski, ali...
StarSport

"Jeste, šteta sto smo primili takve golove, ne mogu da zamerim ekipi, u Evropi se greške plaćaju, nemoguće je pobediti ako pravite ovakve greške" rekao je posle utakmice Đukić.

On je dodao da je ekipa koju predvodi sa klupe imala igru, naročito u prvom poluvremenu, te da je izašla na teren agresivno i sa pravim pristupom ali je ipak kiksirala u nekoliko situacija i to se osvetilo.

Partizan je sa 3:1 poražen u Humskoj od Olimpijakosa u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a revanš meč se igra u Atini 2. avgusta.

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je zadovoljan igrom svojih fudbalera protiv Olimpijakosa, ali da mu je žao što posle poraza od 3:1 ne može da priča o "mnogim lepim" stvarima jer je tim platio cenu greškama.

"Iznad svega mi je žao zbog navijača i ekipe, jer smo videli jedan dobar Partizan, agresivan, ali Evropa ne prašta. Kad napravite tri greške, a protivnik kazni sve tri, nemate šta da kažete. Ekipa je zaista igrala dobro, istrošila se, ali nije bilo nagrade", rekao je Đukić novinarima posle meča.

On je istakao da se Partizan nikada ne predaje, iako zna da njegovu ekipu očekuje težak zadatak.

"Ići ćemo tamo da prikažemo Partizan u najboljem svetlu. Ne smemo da se predam, idemo da igramo, znamo da će biti teško tamo pobediti Olimpijakos, ali se Partizan nikada ne predaje. Uvek treba verovati, mi smo Partizan, probaćemo sve da odigramo tamo dobru utakmicu i videćemo za šta smo sposobni tamo. Nećemo tamo ići da jurimo 3:0 ili 4:0, nego prvo da dokažemo sebi da možemo da pobedimo Olimpijakos, pa ćemo onda dalje gledati", rekao je on.

Đukić je ocenio da "ovakav meč" jača moral ekipe ukoliko se izuzmu greške.

"Mislim da ovaj meč kada izuzmete greške, on jača naš moral. Kada vidimo kako smo odigrali, ima mnogo više pozitivnih stvari nego negativnih. Ovo neće uticati negativno na naš moral, jer nije lako igrati tako protiv Olimpijakosa. Ali, dešava se, mislim da je ekipa odigrala dobru utakmicu", rekao je Đukić.

Novinari su od Đukića zatražili da pojasni greške "iskusnijih" igrača.

"Smatram da te greške ne smeju da se ponove, ne smeju da se dese na takvoj utakmici. Na takvim utakmicama se takve greške ne praštaju. Kada primite takav gol, a ekipa uspe da se vrati, to je kvalitet. Ekipa je išla napred, nije se osetio strah, išli smo napred, napadali protivnika, pritiskali. Mogu da čestitam ekipi na stavu, na igri, ali ovakve greške ne smeju da se dešavaju. U Evropi ne smete da dozvolite protivniku da živi od vaših grešaka, to je osnovna stvar u Evropi. Ako vas protivnik pobedi tako što napravi nešto, onda mu čestitate, ali ne smemo da dozvolimo da protivnik pobeđuje na osnovu naših grešaka", rekao je Đukić.

Partizan se nedavno pojačao Sejdubom Sumom, a novinare je zanimalo zašto je dovođen igrač za velike pare u srpskim uslovima ako nije sprema za evropske utakmice.

"Suma je naš igrač i mi uskoro očekujemo da Suma počne da nam daje velike stvari. U ostale stvari uopšte ne ulazimo. Fudbal je stvar koja spaja, koja zbližava. Ja nisam od tih koji raspiruje neku mržnju, neke pogrešne stavove. Nema nikakve svrhe ni smisla u svim tim bitkama koje se vode van terene", rekao je trener crno-belih.

"Utakmica je ušla u ritam gde smo mislili da on ne bi mogao da nam pomogne. Ritam je bio agresivan, visok, duge lopte, traženje preko Tavambe i spuštanje na Tavambu i Đuku (Đurđević), mislili smo da Suma ne bi mogao da nam pomogne u tako brzom i snažnom ritmu i nismo hteli da ga rizikujemo", dodao je on.

Revanš utakmica između Olimpijakosa i Partizana na programu je sledećeg utorka u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve