Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.07.2017.

23:04

Everton doveo dva pojačanja, Junajtedu procenat

Engleski Everton doveo je dva pojačanja u jednom danu, na Gudison park su u ponedeljak stigli defanzivac Majkl Kin i napadač Sandro Ramires.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Everton doveo dva pojačanja, Junajtedu procenat
Foto: Getty Images

Kin među "karamele" dolazi iz Barnlija za 30 miliona funti, a 25 odsto od transfera pripada njegovom bivšem klubu Mančester Junajtedu, koji ga je opet želeo u svojim redovima.

"Bio sam u iskušenju, to je moj klub iz detinjstva, ali ponekad ne smete da slušate srce, već da mislite na ono šta je najbolje za vas", rekao je Kin.

On je kao ključni faktor dolaska u Everton istakao menadžera tima Ronalda Kumana.

"Igrao na mojoj poziciji, bio je odličan centarhalf i može mnogo da me nauči. Želim da se razvijam, imam samo 24 godine", rekao je Kin.

Drugo pojačanje je mladi reprezentativac Španije Ramires koji je došao iz Malage za šest miliona evra (otkupna klauzula) i potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Everton je idealan klub za mene, sa idealnim trenerom koji će da mi daje samopouzdanje i poboljša me kao fudbalera", rekao je Ramires.

Ramires je u Malagi proveo godinu dana, tokom kojih je dao 16 golova na 31 utakmici za taj klub. Prethodno je bio u Barseloni, u kojoj je ponikao.

Ovaj 21-godišnji napadač je bio član mlade reprezentacije Španije koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Poljskoj igrala finale.

Pre Kina i Ramiresa u Everton su ovog leta stigla trojica igrača – golman Džordan Pikford, Dejvi Klasena i Anri Onjekuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu