Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.06.2017.

23:25

Morata spasao "Furiju", "Azuri" do 3:0 u finišu

Fudbaleri Španije remizirali su 2:2 sa Kolumbijom, dok je Italija nadigrala Urugvaj 3:0, u obračunu Evropljana i Južnoamerikanaca u prijateljskim mečevima.

Izvor: AK

Autor: AK

Morata spasao
Foto: EPA/Marcial Guillen

Španija je povela u 22. minutu posle akcije Pedra Rodrigesa i Davida Silve, ali Kolumbijci poravnavaju u 39. kombinacijom Huana Kvadrada i Edvina Kardone.

Preokret im donosi Radamel Falkao posle proigravanja Hamesa Rodrigesa u desetom minutu drugog poluvremena.

"Kafeterosi" su bez pobede u Mursiji ostali tri minuta pre kraja, rezervista Alvaro Morata je iskoristio asistenciju Saula Njigesa za poravnanje rezultata.

Italija je rutinski savladala Uruse u Nici, a povela je autogolom Hosea Himenesa već u sedmom minutu. Urugvaj je bio u igri do same završnice, kada ga nokautiraju Eder i Danijele de Rosi, pogocima u 89. i 93. minutu iz penala.

Španija i Italija dele prvu poziciju u Grupi G kvalifkacija za Svetsko prvenstvo 2018, sa po 13 bodova iz pet kola. U nedelju "Furija" gostuje Makedoniji, dok "Azuri" čekaju nejaki Lihtenštajn.

Kolumbija je drua sa 24, a Urugvaj treći sa 23 boda u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Lider je Brazil sa 33.

Sledeće utakmice igraju tek 31. avgusta, Kolumbija gostuje poslednjeplasiranoj Venecueli, dok Urusi čekaju Argentinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu