Nova vest
Fudbal

Subota, 03.06.2017.

15:22

Ramos: Sastanak sa istorijom

Štoper Reala Serhio Ramos veruje da tim ima "sastanak sa istorijom" jer pokušava da odbrani trofej Lige šampiona što nikome nije uspelo.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ramos: Sastanak sa istorijom
Getty images

Real ima priliku i da prvi put posle 1958. godine u istoj sezoni objedini titule u nacionalnom šampionatu i Evropi.

Madriđani su osvojili dve od tri prethodne Lige šampiona, ali trofej nisu odbranili jer je 2015. godine trijumfovala Barselona.

"Moramo da zaboravimo sve što smo uradili do sada, jer to nije važno kada ste na terenu. Sledeći trofej je uvek najbolji, posebno u fazi kada sanjamo da postanemo prvaci Evrope. Nije potrebna posebna motivacija za Ligu šampiona, na izuzetnom smo stadionu i dobra je prilika da pokažemo šta možemo. Protekle sezone su nam bile vrlo uspešne, ovo je istorijski trenutak i svestan sam da bi pobeda u tri od četiri finala bila izvanredna", kaže kapiten Reala.

Njegov tim želi da se domogne 12. titule u Evropi. On je dodao da je finale i prilika da se potvrde da su zaista na vrhu u evropskom fudbalu.

"Mi nismo favoriti. Oba tima počinju 'od nule' i statistika se ne računa niti se računa to što smo mi osvojili titulu u LaLigi. Konačno smo uspeli da je osvojimo posle nekoliko godina, bilo je tu mnogo borbe ali će tako biti i protiv Juventusa. I jedni i drugi imaju polovične šanse za pobedu", rekao je Ramos.

Ramos je pohvalio i trenera Reala Zinedina Zidana, za koga kaže da je "ikona Real Madrida", kao i da je vrlo ponosan što radi sa njim. Nije lako sedeti na klupi Reala, smatra Ramos s tim što Zidan na pravi način iznosi taj pritisak i ključna je figura za uspeh tima u prethodnom periodu.

"Real Madrid je igrao mnogo finala i to na naše protivnike može više da utiče nego na nas. Moramo da budemo uzdignutih glava, znamo istoriju svog kluba i posle poslednjeg sudijskog zvižduka sutra moramo da budemo zadovoljni stavom svog tima", kaže iskusni defanzivac.

Serhio Ramos se osvrnuo i na golove u poslednjim trenucima koje je Real postizao prethodnih godina. Jedan je Ramos postigao i sam kada je u nadoknadi dao izjednačujući gol protiv Atletika 2014. godine. Atletiko je u produžecima ostao bez snage, a Real je kroz produžetke protutnjao i sa tri gola "raštimovao" gradskog rivala.

"Kada izgleda kao da je svaka nada nestala, u stanju smo da napadnemo bar još jedan, poslednji put", zaključio je kapiten Reala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu