Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.05.2017.

11:11

Vojvodina i Mladost čekaju licencu, Radnički vreba

Fudbaleri lučanske Mladosti zabeležili su istorijski uspeh plasmanom u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali sada strepe zbog neposedovanja licence.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Vojvodina i Mladost čekaju licencu, Radnički vreba
Foto: StarSport

Mladost je u sredu savladala Napredak iz Kruševca na svom terenu 3:2 i tako obezbedila četvrtu poziciju u plej-ofu Superlige, koja vodi u evropska takmičenja.

Lučanci su iskoristili poraz Radničkog iz Niša pa kolo pre kraja sezone imaju nedostižna četiri boda više od rivala sa ‘Čaira’.

Međutim, situacija u srpskom fudbalu nije tako sjajna, pa Mladost strepi za Evropu jer ne poseduje licencu. Tokom licenciranja koje se održalo u aprilu, dozvolu su dobili Crvena zvezda, Partizan, Napredak, Javor, Voždovac, Čukarički i Metalac, a poslednja dva spomenuta kluba nisu izborila plej-of i automatski su ispala iz konkurencije za Evrope.

Već tada je bilo čudno što nema Vojvodine i niškog Radničkog na spisku klubova sa licencom, pa će i oni baš kao i Mladost, sreću tražiti u žalbenom postupku.

“Komisija za žalbe u postupku licenciranja – drugostepeni organ, 24. maja doneće odluku o tome da li su Mladost, Vojvodina i Radnički Niš ispunili sve kriterijume u vezi sa izdavanjem licence za takmičenja u organizaciji UEFA”, saznaje B92.

To znači da sve tri ekipe imaju šanse da zaigraju u evropskim takmičenjima – Vojvodina i Mladost su se već plasirale, ali i Nišlije koje su prve ispod crte. Razlog je infrastruktura, pošto Radnički poseduje mnogo bolji stadion od Mladosti. Ukoliko Lučanci ne dobiju licencu, umesto njih bi mogao da uskoči tim koji trenira Milan Rastavac.

Ko će nas predstavljati u Evropi biće poznato 24. maja, a osim Crvene zvezde i Partizana, ostali moraju da traže nadu u žalbenom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve