Nova vest
Fudbal

Petak, 05.05.2017.

10:15

Mbape rekao "da" Real Madridu

Kilijan Mbape, najtraženiji mladi fudbaler u Evropi, izabrao je da pređe u madridski Real, prenosi španska "Marka".

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Mbape rekao
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

Prema pisanju dnevnog lista koji je dobro obavešten o dešavanjima u ‘Kraljevskom klubu’, igrač Monaka pristao je na prelazak u Real.

Čelnici kluba već su poslati u Kneževinu kako bi pregovarali uslove prelaska tokom letnjeg prelaznog roka, a prema prvim informacijama, ponuda bi mogla da preskoči granicu od 100 miliona evra.

Mbape bi mogao da postane najskuplji fudbaler na svetu i pretekne sunarodnika Pola Pogbu, kojeg je letos Mančester junajted platio 105 miliona evra.

Florentino Peres dugo je tražio novog ‘Galaktikosa’ i našao ga je na stadionu ‘Luj drugi’, pošto je 18-godišnjak potpuno zasenio konkurenciju igrama u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona.

Jedan od glavnih aduta Madriđana jeste trener Zinedin Zidan, koji je Mbapeov sunarodnik, ali i činjenica da je pre četiri godine napadač Monaka bio u Realovom Kampu.

Nedavno je njegov ujak izašao u javnost sa informacijom da ga želi šest vrhunskih klubova, oba mančesterska tima, PSŽ, Bajern, Barselona i Real Madrid. Ipak, "Marka" prenosi da je igrač odabrao da pređe u Real.

To znači da Pjer-Emerik Obamejang, koji je već dugo blizu prelaska na ‘Santjago Bernabeu’, najverovatnije obući dres Pari Sen Žermena, a Mančester junajted će dodatno pojačati poteru za Antoanom Grizmanom.

Mbape je ove sezone odigrao 39 utakmica u svim takmičenjima, postigao je 24 gola i upisao 11 asistencija. On je sa 18 godina i 30 dana postao najmalađi fudbaler koji je postigao 15 golova u ligama petice.

Dobre igre donele su mu i poziv u nacionalni tim Francuske za koji je odigrao dva meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu