Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.04.2017.

22:39

Alaves dobio Viljareal, Bakambu promašio bod u 93'

Fudbaleri Alavesa savladali su Viljareal 2:1, u poslednjem meču 32. kola španske LaLige.

Izvor: AK

Autor: AK

Alaves dobio Viljareal, Bakambu promašio bod u 93'
Foto: Getty images

Domaćin je oba gola postigao u poslednjih deset minuta prvog poluvremena, preko Ibaija i Elija, da bi 20 minuta pre kraja rezultat smanjio Bakambu, sjajnim golom posle greške domaćina.

Dve prilike da "overi" pobedu Alavesa imao je Aleksandar Katai, u drugoj je imao skoro zicer, ali je oklevao. To je umalo koštalo domaćina pobede, jer je u 93. minute Bakambu imao stopostotnu priliku, ali se obrukao.

Alaves je poveo u 35. minutu, kada je Ibai uhvatio sjajan volej na ivici kaznenog prostora, nakon odbitka iz šesnaesterca.

Vođstvo je duplirao, i kako se ispostavilo pobedu "overio", Eli u poslednjem minutu prvog dela meča, glavom sa peterca posle centaršuta Kika sa desne strane.

Domaćin je u potpunosti dominirao na ovom meču, bio opasan u nekoliko situacija i pre vođstva, da bi u prvoj polovini drugog dela igre odličnom taktikom sprečio Viljareal da konkretno zapreti.

Međutim, 20 minuta pre kraja Hernandez pravi veliku grešku, loptu mu krade Bakambu koji sjajnim udarcem iskosa sa desne strane vraća goste u život.

Viljareal nije uspeo da iskoristi momentum i dekoncentraciju domaćina posle primaljenog gola, propada mu nalet, ali nastavlja da juri remi.

Odličnu šansu je pet minuta pre kraja imao Bakambu, posle centaršuta Sorijana po zemlji sa leve strane, dobro je uklizao napadač gostiju, ali njegov šut brani Pačeko.

Minut pre kraja svoj šut je okušao Katai, gađao je donji desni ugao, ali lopta odlazi pored gola.

Odmah s druge strane preti i Viljareal, munjevio su kombinovali gosti na desnoj strani, snažno je šutirao bek Mario Gaspar, ali pravo u golmana Alavesa.

U prvom minutu nadoknade vremena opet se u šansi našao Katai, imao je priliku Srbin da stavi tačku na meč, ali je previše oklevao, i prilika je propala.

To je umalo koštalo Alaves pobede, jer je u poslednjim sekundima Bakambu imao zicer, sam je bio ispred Pačeka posle očajne procene Elija, savladao je golmana domaćina, ali je lopta otišla pored stative.

Alaves je prekinuo niz od tri poraza i napredovao do 11. pozicije, dok je Viljareal poražen posle dve uzastopne pobede.

"Žuta podmornica" je izgubila tri od poslednjih pet mečeva, pa joj je ugrožena peta pozicija koja vodi u Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve