Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.04.2017.

21:59

Spartak u 96' napravio ogroman korak ka tituli

Moskovski Spartak nastavio je put ka šampionskoj tituli, prvoj posle 16 godina, dramatičnom pobedom nad Orenburgom u 21. kolu Premijer lige – 3:2 (1:0).

Izvor:

Autor:

Spartak u 96' napravio ogroman korak ka tituli
Getty Images

Delovalo je da domaćin neće imati previše problema protiv gostiju koji se grčevito bore za opstanak, pošto su u 58. minutu imali dva gola prednosti – pogocima Romana Zobnina u 34. i 58. minutu.

Orenburg je samo povremeno pretio, ali se sve promenilo u samo 120 sekundi. Najpre je Denis Popović sjajnim udarcem vratio goste u život u 70. minutu, a već u sledećem napadu Mikal Đuriš doneo je šokantno izjednačenje.

Usledio je očekivan pritisak domaćina, Orenbrug se uspešno branio, ali nije izdržao do kraja. Bukvalno u poslednjim trenucima duela, u šestom minutu sudijske nadoknade, Kvinsi Promes izaziva delirijum među navijačima domaćih udarcem sa ivice kaznenog i donosi svom timu možda i ključna tri boda.

Spartak je 15. trijumfom u sezoni zadržao šest bodova prednosti u odnosnu na najbliže pratioce – gradskog rivala CSKA i Zenit iz Sankt Peterburga – devet rundi pre kraja trke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve