Nova vest
Fudbal

Petak, 31.03.2017.

23:23

Klop: Svet staje na 90 minuta tokom derbija

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da će svet stati na 90 minuta tokom subotnjeg gradskog derbija sa Evertonom u Premijer ligi.

Izvor: SM

Autor: SM

Klop: Svet staje na 90 minuta tokom derbija
Getty Images

Bivši trener Dortmunda je od dolaska u Liverpul vodio tim u dva gradska derbija i u oba je njegov tim pobedio, 4:0 pre godinu dana i 1:0 u decembru

Trener "crvenih" kazao je novinarima da uživa u posebnoj atmosferi.

"Nema mnogo gradova u svetu sa klubovima ove veličine i važnosti. Mislim da nisam mnogo sposoban u mnogo životnih aktivnosti, ali sam možda genije ; u razumevanju derbija, jer mi nije trebao ni sekund da shvatim ovaj. Svet staje na 90 minuta u gradu. Fudbal nije najvažnija stvar na svetu, ali mi volimo da mislimo na nekoliko trenutaka da jesu", izjavio je Klop.

On je kazao da je Liverpul ipak domaćin u ovom meču.

"Stvarno bih voleo da se ova činjenica vidi. Budite agresivni, ali ne previše agresivni, i borite se za sve da biste usrećili navijače", rekao je Klop.

Everton je na Enfildu poslednji put pobedio 1999. godine, ali u utakmicu ulazi posle samo jednog prvenstvenog poraza od decembra.

U "karamelama" igra Romelu Lukaku, trenutno prvi strelac lige, a gosti bi eventualnom pobedom prišli na tri boda zaostatka.

"Lukaku je stvarno dobar napadač. Ima naše poštovanje. Trebaju mu dodavanja i podrška od ostalih igrača. ; Kako da to izbegnemo? To je moja glavna briga. Everton je dobar tim, stvarno su u dobroj seriji i jasno je da imaju samopouzdanja. Ali, mi smo Liverpul, igramo na Enfildu i niko ne treba da potcenjuje moć Enfilda", zaklučio je Klop.

Derbi Mersisajda igra se u subotu od 13.30 na Enfildu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve