Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.02.2017.

15:01

Huligani Legije pokušali da zapale navijače Ajaksa

Huligani iz Poljske su poznati u Evropi po brutalnosti, ali ono što su danas pokušali da urade prevazilazi čak i njihovu lošu reputaciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Huligani Legije pokušali da zapale navijače Ajaksa
getty images

Najagresivniji navijači Legije tokom čitavog dana jurili su po Varšavi goste iz Amsterdama, uoči utakmice šesnaestine finala Lige Evrope koju večeras igraju Legija i Ajaks.

Nereda je bilo na više lokacija u gradu, ali najbrutalnije slike bile su zapravo sinoć, kada je bakljama i kamenicama zasut jedan lokal u kojem su se provodili navijači Ajaksa.

Potpomognuti navijačima ADO Den Haga, koji se ne podnose sa simpatizerima “kopljanika”, Poljaci su locirali grupu iz Amsterdama i pokušali su da se u kafiću obračunaju s njima.

S obzirom na to da nisu mogli da provale u lokal, jer su se Holanđani grčevito odbranili, zasuli su kafić bakljama i na trenutak ga zapalili.

Navijači Ajaksa uspeli su da izbace baklje iz lokala, a policija je rasterala napadače.

Šalkeovi huligani divljali u Solunu

Oko 150 navijača Šalkea sukobilo se sa policijom u Solunu, gde će njihov klub igrati protiv PAOK-a, prvu utakmicu šesnaestine finala Kupa Evropa.

Policija je saopštila da je grupa nemačkih navijača, koja je prethodno posetila kvart u kome u smeštene brojne pivnice i restorani, bacala kamenje i baklje na policiju koja ih je pratila po gradu.

Policajci su zatim bacili suzavac. U saopštenju se ne navodi da li je bilo povredjenih ili uhapšenih.

Očekuje se da će 1.400 navijača Šalkea prisustvovati utakmici protiv PAOK-a, koja se igra u četvrtak od 21.05 u Solunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu