Nova vest
Fudbal

Subota, 04.02.2017.

14:56

Klasnić: Lekari su pogrešili, mogao sam da umrem

Bivši hrvatski fudbaler Ivan Klasnić nastavio je pravnu bitku protiv bivših lekara Verdera koje je optužio da nisu na vreme uočili njegov zdravstven problem.

Izvor: SM

Autor: SM

Klasnić: Lekari su pogrešili, mogao sam da umrem
Getty Images

Kako piše Večernji list, advokati nekada sjajnog napadača dostavili su dokumentaciju u Bremenu protiv dvojice bivših lekara Gecea Dimanskog i Manjua Gua, koji su optuženi da su bili nemarni i nisu na vreme uočili zdravstvene probleme 37-godišnjeg igrača.

Bivši hrvatski fudbaler Ivan Klasnić nastavio je pravnu bitku protiv bivših lekara Verdera koje je optužio da nisu na vreme uočili njegov zdravstven problem, piše Večernji list.

advokati nekada sjajnog napadača dostavili su dokumentaciju u Bremenu protiv dvojice bivših lekara Gecea Dimanskog i Manjua Gua koji su optuženi da su bili nemarni i nisu na vreme uočili zdravstvene probleme 37-godišnjeg igrača.

Medecinski veštak je na ročištu identifikovao niz propusta i grešaka u radu Verderovih lekara, koji je procenio da se za Klasnićevu infekciju znalo još od 2002. godine.

Doktori su tada morali hrvatskog fudbalera da stave pod nadzor i da mu ne daju da uzima lekove koje su mogli da mu odštete bubrege.

“Jasno je da su lekari pogrešili. Nikakv novac ne može da nadomesti patnju kroz koju sam prošao. Mogao sam da umrem“, rekao je Klasnić posle izlaska iz sudnice.

Ovaj proces traje već devet godina, a Klasnić bi za ovu odštetu mogao da dobije 1,2 miliona evra.

Njegovi zdravstveni problemi počeli su 2007. godine. Prvo mu je transpantiran majčin bubreg, ali je njegovo telo odbacilo organ posle čega je usledila druga transplantacija – očev bubreg. Nažalost, ni ona nije uspela, pa sada čeka i treću transplataciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve