"Naša 'stara dama' je starija od svih nas"

Novi trener Vojvodine Dragan Ivanović rekao je da klub sa velikom tradicijom kakav je novosadski, ima obavezu da uvek teži dobrim rezultatima.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
StarSport
StarSport

Dosadašnji trener Napretka iz Kruševca Dragan Ivanović predstavljen je danas u Novom Sadu, a na klupi Vojvodine zamenio je Nenada Lalatovića, koji je prošle nedelje napustio klub.

Ivanović je potpisao ugovor do 2022. godine.

"Ja sam Novosađanin, odnosno Rumenčanin, i veoma sam počastvovan što sam postavljen na ovako značajno i obavezujuće mesto, uzimajući u obzir to da je naša 'stara dama' starija od svih nas. Imamo obavezu da težimo velikim rezultatima koje je Vojvodina ostvarivala, a moje ambicije su se poklopile sa ambicijama uprave. Takođe, zahvalan sam i upravi Napretka što mi je izašla u susret", rekao je Ivanović, navodi se na sajtu Vojvodine.

Ivanović je rođen 1969, za mesto trenera Vojvodine preporučili su ga rezultati koje je ostvario sa Napretkom, s obzirom na to da se Kruševljani, posle prvog dela sezone, nalaze na četvrtom mestu na tabeli.

Njegov pomoćnik u stručnom štabu biće bivši fudbaler Vojvodine i dosadašnji trener petlića tog kluba Vladimir Buač, dok će naknadno saopštiti ostatak stručnog štaba.

Predsednik Vojvodine Dušan Mijić izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska Ivanovića.

"Moj prvi zadatak bio je da izaberemo novog šefa stručnog štaba i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem što je to Dragan Ivanović, koji je bio naš prvi pik. Siguran sam da nismo pogrešili, jer je reč o treneru koji je maksimalno posvećen radu i ostavio je dubok trag gde god je radio. Napredak je sigurno nerado saznao za to da je Ivanović prihvatio naš poziv, a ja mu želim sreću u radu i da zajedno pravimo što bolje rezultate", rekao je Mijić.

Fudbaleri Vojvodine okupiće se 8. januara na pripremama za novu sezonu, kada će biti obavljeni lekarski pregledi, dok će dan kasnije ekipa početi sa treninzima.

Jesenji deo prvenstva Vojvodina je završila na trećem mestu na tabeli sa 45 bodova. Prva je Crvena zvezda sa 54, a drugi je Partizan sa 48 bodova.

Fudbal