Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.12.2016.

16:44

Poker Mertensa za još jedan poraz Mihajlovića

Fudbaleri Napolija savladali su na svom terenu ekipu Torina u najuzbudljivijem susretu 17. kola Serije A – 5:3.

Izvor: SM

Autor: SM

Poker Mertensa za još jedan poraz Mihajlovića
Getty Images

Da će ekipa Siniše Mihajlovića doživeti debakl nagovestio je Dris Mertens koji je za 20 minuta u prvom poluvremenu postigao het-trik.

Međutim, u 58. minutu Andrea Beloti smanjuje prednost, ali Vlad Kirikeš ponovo donosi veliku prednost fudbalerima iz Napulja golom u 70. minutu.

Samo šest minuta kasnije Luka Rosetini, na odbijenu loptu srpskog fudbalera Adema Ljajića, postiže još jedan pogodak za ’Bikove, ali tačku na ovoj susret stavlja, deset minuta pre kraja meča, još jednom belgijski napadač Dris Mertens. On je postigao fantastičan gol, lobovao je Harta iz gotovo nemoguće pozicije, a to je bio njegov sedmi pogodak u prethodna dva meča Serije A.

Ipak, ’Bikovi’ opet smanjuju prednost, Jago Falke postiže pogodak iz penala, ali to nije bilo dovoljno za nedostižnih pet golova fudbalera iz Napulja.

Napoli je zabeležio i treću pobedu i nalazi se na trećem mestu na tabeli sa 34 poena, dok je Torino nastavio niz od tri utakmice bez pobede i posle 17 kola zauzimaju devetu poziciju sa 25.

Srpski fudbaler Adem Ljajić odigrao je ceo meč za 'Bikove', dok je Saša Lukić od 46. minuta dobio šansu da zaigra u dresu torinskog kluba.

Bolonja je u gostima lako savladala Peskaru rezultatom 3:0. Sve je već bilo rešeno u prvih 45. minuta meča golovima Adama Masine u sedmom minutu i Blerima Džemaila u 41.

Domaći tim ostao je sa igračem manje pošto je u 16. minutu Valerio Vere dobio crveni karton. Konačan rezultat postavio je u 57. minutu Čeh Krejči koji je postigao prvi gol u Seriji A.

Udineze je bez većih problema savladao Krotone i zabeležio novi trijumf u italijanskoj ligi, a najzaslužniji za pobedu bio je Siril Tero koji je sa sa dva gola presudio ’Ajkulama’ iz Kalabrije.

Kjevo je na svom stadionu bio bolji od Sampdorije - 2:1. Rikardo Međorini je već nakon desetak minuta doveo do prednosti, da bi Serđio Pelisije do poluvremena povećao prednost.

Jedini pogodak za Sampdoriju postigao je Patrik Šik u nadoknadi vremena. Srpski fudbaler Ivan Radovanović odigrao je ceom meč za Kjevo, dok je Filip Đuričić od 77. minutu igrao za Sampdoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve