Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.12.2016.

15:00

Regionalna liga koju niko ne želi (može) da igra

Ono što se godinama činilo nemogućim na ovim prostorima iz dana u dan postaje realnost – formira se regionalna liga u fudbalu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Regionalna liga koju niko ne želi (može) da igra
Foto: StarSport

Takmičenje koje će obuhvatati nekoliko balkanskih zemalja trebalo bi da počne 2018. godine, a činiće ga 24 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

Da bi nešto moglo da bude od velikog projekta naslućivalo se posle sastanka u Zagrebu prošlog ponedeljka.

Predstavnici sedam fudbalskih saveza Jugoistočne Evrope razgovarali su o pokretanju zajedničke lige za mlađe kategorije muških i ženskih klubova. Postignut je načelni dogovor i zakazan novi sastanak za januar, na kojem bi se odlučivalo o sudbini lige.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije stigla je bombastična vest da ćemo uskoro i u seniorskoj konkurenciji gledati takmičarski fudbal koji prevazilazi državne granice. Direktor makedonske fudbalske lige Vasko Dojinovski izjavio je da je Evropska fudbalska unija (UEFA) odobrila da početak bude za nešto više od godinu i po dana.

Kompletan tekst našeg Nikole Đukića pročitajte u rubrici TEME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve