Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.09.2016.

11:44

Olerdajs: Ne mogu govoriti Runiju šta da igra

Selektor Engleske Sem Olerdajs rekao je da "nije na njemu" da kaže kapitenu Vejnu Runiju šta da igra u timu.

Izvor: AK

Autor: AK

Olerdajs: Ne mogu govoriti Runiju šta da igra
Foto: Getty images

Engleska je savladala Slovačku 1:0, u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, golom Adama Lalane u 95. minutu meča u Trnavi.

Do tog pogotka "Gordi Albion" se mučio ispred gola domaćeg tima, čak i sa igačem više u poslednjih pola sata, iako je imao kontrolu igre i kružio oko kaznenog prostora.

Runi, koji je igrao 116. put za Englesku, imao je ulogu plejmejkera, skoro u sredini veznog reda, daleko od najisturenijeg Harija Kejna.

"Vejn igra gde god on želi. Igrao je malo dublje nego što sam mislio da će, ali sam zadovoljan njegovim učinkom", rekao je Olerdajs.

Napadač Mančester Junajteda je postao igrač iz polja sa najviše nastupa za Englesku, prestigao je Dejvida Bekama, a ispred njega je još samo golman Piter Šilton sa 125 nastupa.

Međutim, odavno je njegova u nacionalnom timu pod znakom pitanja, što zbog učinka što zbog same pozicije na terenu, jer više nije igrač koji je u samom špicu napada, a nije klasični vezista.

Zbog toga često igra na različitim pozicijama, što je slučaj i u klubu, gde se spekulisalo da to neće moći da radi kod Žozea Murinja. Ipak, Olerdajs mu ukazuje isto poverenje kao i Portugalac.

"Nije na meni da mu kažem gde će da igra. Na meni je da kažem da li mu ide dobro na toj poziciji i doprinosi timu", dodao je "Big Sem".

Bivši menadžer Sanderlenda, Vest Hema, Njukasla i Boltona je na kraju debitovao pobedom na klupi "Albiona".

"Slovačka je parkirala autobus ispred gola. U stvari, parkirali su dabldeker, ali mi moramo biti bolji u završnici", zaključio je Olerdajs.

Engleska u sledećem meču igra protiv Malte, 8. oktobra na londonskom Vembliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve