Nova vest
Fudbal

Subota, 20.08.2016.

15:28

Nolito i Aguero sa po dva gola 'srušili' Stouk

U drugom kolu engleske Premijer lige Mančester Siti savladao je Stouk Siti rezultatom sa 4:1.

Izvor: SM

Autor: SM

Nolito i Aguero sa po dva gola 'srušili' Stouk
Getty Images

Ovaj meč obeležili su dvostruki strelci Kun Aguero i novajlija Nolito, koji je sjajno započeo svoj debi u dresu 'Građana'.

Ekipa Pepa Gvardiole delovala je od početka moćnije, imala veći posed lopte i na odmor je otišla sa dva gola prednosti.

Dvostruki strelac bio je argentinski centarfor, koji je sa penala bio precizan u 27. minutu, kada je defanzivac Stouka Rajan Šoukros u šesnaestercu povukao za dres Otamendija.

Devet minuta kasnije, Kun je ponovo zatresao mrežu Šaja Givena, uz asistenciju belgijskog reprezentativca Kevina de Brujna.

Ekipa Marka Hjuza je u drugom poluvremenu smanjila prednost gostiju, a ovoga precizan sa bele tačke bio je Bojan Krkić, pošto je prethodno Sterling faulirao Šokrosa.

Španskog fudbalera Hesusa Navasa u 69. minutu zamenio je Nolito, jedno od pojačanja koje je ovo leto stiglo na Etihad.

U nastavku meča veće šanse za postizanje pogotka imala je takođe ekipa iz Mančestera, koja je stvarala šanse pred golom domaćina. Ali i ekipa Marka Hjuza nekoliko puta je pripretila.

Dvostrukog strelca Sitija, Aguera zamenio je nigerijiski napadač Iheanačo Kaleči, koji je četiri minuta pre kraja meča asistirao Nolitu, a ovaj u 86. minutu postigao svoji prvi pogodak u dresu ’Građana’ i postavio konačnih 3:1.

U nastavku meča bilo je prilika i sa jedne i sa druge strane, u 92. minutu meča Stouns je zaradio žuti karton i to je bio ukupno četvrti za Mančester Siti.

Dva minuta pre kraja nadoknade vremena Krkić je pripretio i šutirao sa 17, 18 metara, da bi tačku na kraj meč postavio strelac Nolito u 95. minutu utakmice.

Narednu utakmicu Siti će odigrati sa Vest Hemom, dok će Stouk gostovati ekipi Evertona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu