Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.07.2016.

12:30

Ko je najbolji fudbaler Evrope?

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je skraćenu listu od deset kandidata za najboljeg igrača Evrope u prethodnoj sezoni.

Izvor: B92

Autor:B92

Ko je najbolji fudbaler Evrope?
Foto: Getty images

Prvi favorit je napadač Real Madrida, Portuglac Kristijano Ronaldo koji je u 2016. postao prvak "Starog kontinenta" i u klupskoj i u reprezentativnoj konkurenciji.

Ostali kandidati su: Antoan Grizman (Atletiko Madrid, Francuska), Garet Bejl (Real Madrid, Vels), Đanluiđi Bufon (Juventus, Italija), Lionel Mesi (Barselona, Argentina), Toni Kros (Real Madrid, Nemačka), Manuel Nojer (Bajern, Nemačka), Tomas Miler (Bajern, Nemačka), Pepe (Real Madrid, Portugalija) i Luis Suares (Barselona, Urugvaj).

U glasanju je učestvovao po jedan novinar iz svih 55 članica UEFA (iz Srbije Nebojša Petrović, SOS kanal), po principu prvi pet bodova, drugi cetiri itd.

Ukupno 37 fudbalera dobilo je glasove, a "ispod crte" su, između ostalih, Rijad Mahrez i Džejmi Vardi (Lester), Dmitri Paje (Vest Hem), Zlatan Ibrahimović (Mančester Junajted), Nejmar (Barselona) Eden Azar (Čelsi), kao i pobednik iz 2012. godine Andres Inijesta (Barselona).

UEFA je ovu nagradu ustanovila 2011. godine kada je pobedio Lionel Mesi, koji je bio laureat i prošle godine, a osvajaci ovog priznanja, sem Inijeste, bili su i Frank Riberi (2013) i Ronaldo (2014).

Najbolji fudbaler Evrope biće proglašen na svečanosti 5. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve