Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.06.2016.

18:00

Vojvodina u Crnoj Gori počinje put ka Evropi

FK Vojvodina takmičarsku sezonu otvora nastupom na međunarodnoj sceni, pošto će, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gostovati ekipi Bokelja iz Kotora.

Izvor: SM

Autor: SM

Vojvodina u Crnoj Gori počinje put ka Evropi
Starsport

Posle kratke pauze nakon prošle sezone i odrađenih priprema u Veterniku i Mariboru, crveno-bele u četvrtak očekuje prva takmičarska utakmica i ujedno zvanični početak nove sezone.

Pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac izjavio je da crveno-beli očekuju prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, iako smatra da im u dvomeču protiv Bokelja u prvom kolu posao neće biti nimalo lak.

"Tim Bokelja je spoj mladosti i iskustva, u kojem ima nekoliko igrača koji su igrali u Srbiji, poput Ognjanovića, Vučinića, Đenića. U crnogorskoj ligi su ostvarili dobar plasman osvajanjem četvrtog mesta, pa nas sigurno ne očekuje laka utakmica u Petrovcu, pogotovo što je tamo teren manjih dimenzija."

Šarac je rekao da će njegova ekipa biti oslabljena u ovom meču

"Ovo će nam biti prva utakmica u Evropi ove sezone, odradili smo dobre pripreme i ekipa je počela da se kristališe. Nažalost, dvojica igrača su nam se povredila, pošto je Maksimović iskrenuo skočni zglob, a Ćurko ponovo povredio koleno. Paločević ima neku alergiju, pa je i njegov nastup za ovaj meč pod znakom pitanja. Šanse su 50:50, ali pokušaćemo da pobedimo već u prvom meču", izjavio je Šarac.

On se nije se složio sa ocenom šefa stručnog štaba Bokelja Slobodana Draškovića da je “stara dama” apsolutni favorit.

"Time je možda želeo malo da opusti naš tim, ali ja ne mislim da smo mi apsolutni favoriti, pogotovo nakon što sam pogledao video materijal sa njihovih utakmica. Protiv Mladosti iz Podgorice, koja je šampion Crne Gore, odigrali su jako dobru utakmicu i jedva su poraženi sa 1:0. Šanse su podjednake, iako ćemo mi svakako dati sve od sebe da pobedimo već u prvoj utakmici", zaključio je Šarac.

Utakmica između Vojvodine I Bokelja biće odigrana na stadionu u Petrovcu u četvrtak od 17:30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve