Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.05.2016.

18:03

Ranijeriju ponuđeno da postane selektor Italije

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio rekao je da bi u budućnosti želeo da vidi Klaudija Ranijerija kako predvodi "azure" do titule prvaka sveta.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ranijeriju ponuđeno da postane selektor Italije
Getty images

"Govorim na apstraktan način, ne o sledećem Svetskom prvenstvu. Klaudio je mladi i ima vremena za njega. U svojoj drugoj sportskoj domovini ima još mnogo toga da postigne i mislim da sada ne bi bilo korektno da mu to oduzmemo", rekao je Tavekio na dodeli nagrade za najboljeg italijanskog trenera u sezoni koja je pripala Ranijeriju.

U dugoj trenerskoj karijeri 64-godišnji Ranijeri do titule prvaka Engleske s Lesterom nije imao velikih i značajnih trofeja. On je nedavno izjavio da naredne sezone namerava da ostane u Lesteru s kojim će se takmičiti u Ligi šampiona.

"Od svih trofeja što su osvojili Italijani, dostignuće Klaudija je nenadmašivo", rekao je Tavekio.

Selektor reprezentacije Italije Antonio Konte napustiće tu funkciju po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj pošto će od naredne sezone predvoditi Čelsi.

"Konte u reprezentaciji obavlja odličan posao. Uznemiren sam što napušta nacionalnu selekciju, ali sam srećan što će biti sa mnom u Engleskoj", rekao je Ranijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve