Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.04.2016.

19:04

Atletiko bez Simeonea do kraja Primere

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone suspendovan je na tri utakmice i neće predvoditi ekipu do kraja takmičenja u Primeri.

Izvor:

Autor:

Atletiko bez Simeonea do kraja Primere
Getty Images

Simeone je suspendovan pošto je dobio crveni karton u poluvremenu utakmice protiv Malage u prošlu subotu (1:0), pošto je neko sa klupe Atletika ubacio rezervnu loptu na teren kada je protivnička ekipa krenula u opasan kontranapad.

Kada je sudija označio kraj prvog poluvremena, on je prišao klupi Atletika i rekao Simeoneu da mora da ga isključi.

Fudbalski savez Španije odbio je žalbu Atletika, pa će Simeone do kraja sezone biti suspendovan, pošto je ostalo da se odigraju još tri kola u Primeri.

Simeone će zbog kazne morati da plati 3.005 evra, a klub 1.050 evra.

U saopštenju Saveza navodi se da madridski klub nije uspeo da otkrije ko je ubacio drugu loptu u teren – "pošto je ustanovljeno da je lopta ubačena sa klupe Atletika", a prema pravilima – "trener je odgovoran ako počinilac nije identifikovan".

Simeone je posle utakmice rekao da je sudija ispravno postupio.

Posle 35 kola u španskom prvenstvu Atletiko je drugi na tabeli sa 82 boda, koliko ima i vodeća Barselona, a Real Madrid na trećem mestu ima bod manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu