Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.03.2016.

21:05

LE: Liverpul izbacio Junajted, majstorija Kutinja

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope posle remija sa Mančester Junajtedom na Old Trafordu 1:1.

Izvor: MN

Autor: MN

LE: Liverpul izbacio Junajted, majstorija Kutinja
Getty Images

Ekipa Jirgena Klopa do naredne faze stigla je zbog pobede u prvom susretu sa 2:0.

Borusija Dortmund potvrdila je prolaz dalje, posle 3:0 na Signal Iduna Parku, nemački tim je u Londonu pobedio Totenhem sa 2:1. U narednu fazu prošli su i Sevilja, Šahtjor i Braga.

Plasman u narednu fazu ranije su obezbedili Sparta, Atletik Bilbao i Viljareal.

Srpski sudija Milorad Mažić delio je pravdu u Mančesteru. Junajted je mnogo bolje počeo meč na Old Trafordu. Prva prilika bila je preko Lingarda koji je bio usamljen, šutirao je, ali Minjole brani. Mata je nekoliko trenutaka kasnije šutirao pored gola. Usledio je pokušaj odgovora Liverpula iz kontranapada preko Milnera, ipak on nije uspeo da doda loptu saigraču, jer je prethodno reagovao Karik. N

Nastavljena je opasnost po gol gostiju, ovoga puta preko Marsijala. Potom je De Hea imao fantastičnu odbranu. Po zemlji je šutirao Milner, lopta je prosla kroz noge Blindu, ali Španac je bio siguran.

Bolju igru Junajted je materijalizovao sa penala u 31. minutu. Marsijal je pao kaznenom prostoru, Mažić je pokazao na belu tačku, a mladi fudbaler, uzeo je loptu i savladao Minjolea.

Liverpul sporadično stvara prilike, Staridž pogađa prečku posle prekida, iskosa sa 16 metara, a zatim Henderson u 41. minutu sa 11 metara prebacuje gol. Na 1:1 poravnava Kutinjo. Prešao je oko 40 metara po levoj strani, nadmudrio Varelu, a zatim lobovao De Heu iz mrtvog ugla sa nekoliko metara.

U drugom polubvremenu tempo igre dosta je opao, to je više odgovaralo Liverpulu koji je uspeo da sačuva prednost iz prvog meča.

Borusija je u laganom ritmu stigla do trijumfa na Vajt Hart Lejnu - 2:1. Tim Tomasa Tuhela poveo je u 24. minutu preko Obamejanga, koji je postigao sjajan gol sa oko 25 metara. On je u nastavku imao još nekoliko prilika, ali u prvom delu igre nije uspeo da zatrese mrežu.

Ipak, u tome je uspeo tek u 71. minutu, kada mu je u kontranapadu loptu prosledio Mhitarjan, a Gabonac se još jednom upisuje u strelce.

Son je smanjio je rezultat četiri minuta kasnije, posle velike greške Subotića u odbrani, srpski fudbaler hteo je na svojoj polovini da vrati loptu golmanu, ali to je učinio suviše slabo, prvi je do lopte stigao Son i postigao pogodak.

Sevilja je posle 0:0 u Bazelu, na svom terenu brzo obezedila prolaz u četvrtfinale, pobedom 3:0.

Domaći su poveli su 35. minutu preko Ramija, koji je zatresao mrežu posle kornera Rejesa. U finišu poluvremena u samo dva minuta rešeno je pitanje pobednika. Rejes je ponovo bio asistent, ovoga puta Gameiru u 44. minutu, koji se ušetao u prazan gol, jer je prethodno golman gostiju na drugoj stativi pokušao da zaustavi Rejesa.

Isti igrač postigao je i treći pogodak minut kasnije. Lopta je posle njegovog prvog udarca pogodila prečku, a on zatim iz ležećeg položaja ispravlja svoju grešku.

Šahtjor je u četvrtifnale stigao dvostrukom pobedom nad Anderlehtom. Ukrajinski tim pobedio je u prvom meču na svom terenu 3:1, da bi u Belgiji pobedio tek pogotkom sudijskoj nadoknadi preko Da Silve. Obe ekipe susret su završile sa desetoricom, prvo je kod gostiju isključen Kučer, a zatim na drugoj strani Mbođi.

Braga je u prvom susretu sa Fenerbahčeom poražena minimalnim rezutatom u Istanbulu, ali je ubedljivim trijumfom na svom terenu 4:1, pokazala da joj je mesto među osam najboljih.

Portugalska ekipa je povela u 11. minutu. Vukčević je Hasanu dodao loptu pred kazenim prostorom, gde je pokušao da izleti golman i spreči ga da šutira, ali on preciznim udarcem po zemlji pogađa prazan gol.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena rezultat je izjednačen. Potuk je, posle dodavanja Van Persija, iz prve šutirao iskosa sa desne strane sa oko šest metara u dalji golmanov ugao i bio precizan.

Zbog dva žuta kartona teren je morao da napusti igrač Fenerbahčea Topal u 66. minutu. Što domaći odmah koriste i vraćaju vođstvo sa penala u 69. minutu, a strelac je Žosue. Domaćima je mnogo lakše bilo sa igračem više, pa vrlo brzo povećavaju prednost. Zaslužan za treći gol bio je srpski fudbaler Stojiljković u 74. minutu. Goste je potpuno dotukao Silva u 83. minutu susreta. Nervozni rival je u finišu ostao i sa još jednim igračem manje, Potuk je dobio crveni karton.

Liga Evrope:

Anderleht – Šahtjor 0:1 (1:3)
Da Silva 93
Braga – Fenerbahče 4:1 (0:1)
Hasan 11, Žosue 67(p), Stojiljković 74, Silva 83 - Potuk 45
Mančester Junajted – Liverpul 1:1 (0:2)
Marsijal 31 - Kutinjo 45
Sevilja – Bazel 3:0 (0:0)
Rami 35, Gameiro 44, 45
Totenhem – Borusija Dortmund 1:2 (0:3)
Son 74 - Obamejang 24, 71
Lacio – Sparta 0:3 (prvi meč 1:1)
Dokal 10, Krejci 12, Julis 44
Leverkuzen – Viljareal 0:0 (0:2)
Valensija – Atletik Bilbao 2:1 (0:1)
Mina 13, Aderlan 37 - Aduriz 76

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve