Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.12.2015.

21:09

Živković sportska ličnost godine Niša

Mladi fudbaler Partizana Andrija Živković izabran je za sportsku ličnost godine Niša u tradicionalnoj, 37. po redu anketi za izbor sportiste godine u tom gradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsportphoto

Živkovića je jednoglasnom odlukom, izabrao žiri od 55 članova, koji, pored niških sportskih novinara, članova Sekcije sportskih novinara Niša, čine i svi dosadašnji dobitnici, a čiji je predsednik, ove godine, strelkinja Tamara Pejić.

Rođeni Nišlija, trenutno član fudbalskog kluba Partizan, bio je, po opštoj oceni, najbolji igrač Svetskog omladinskog prvenstva na Novom Zelandu na kojem je reprezentacija Srbije postala šampion. Sa Partizanom, čiji je jedan od najboljih igrača, izmakao mu je plasman u eliminacionu fazu, a u međuvremenu je debitovao na zvaničnim mečevima i za seniorsku reprezentaciju.

Priznanje za sportsku ličnost godine dodeljuje se značajnim sportistima, trenerima ili sportskim funkcionerima, bez obzira gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša. Tu nagradu prethodnih godina su, između ostalih, dobijali Ivan Miljković, Stefan Jović, Dragan Stojković-Piksi, Dejan-Rambo Petković, Nenad Manojlović i Svetislav Jovanović.

Mladom fudbaleru će nagrada biti dodeljena na tradicionalnom “Sportskom balu” koji će biti održan 23. decembra. Tom prilikom će biti saopštena i imena dobitnika priznanja u ostalim kategorijama – sportista godine, najbolji mladi sportista, najuspešniji sportski kolektiv i sportski novinar godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu