Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.12.2015.

19:55

Šta mislite, za koga je Dunga glasao?

Selektor Brazila Dunga otkrio je da je, očekivano, glasao za Nejmara u izboru za Zlatnu loptu ove godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Dunga je svom sunarodniku dao glas ispred Lionela Mesija i Krisijana Ronalda i ističe da veruje da je napravio pravi izbor time što je izabrao kapitena svog tima.

Prema njegovim rečima, Ronaldo nije bio dovoljno konstantan tokom ove godine, dok je Mesi mnogo vremena proveo van terena zbog povrede.

Kaka je poslednji Brazilac koji je osvojio nagradnu za najboljeg fudbalera godine i to je učinio 2007. godine, a Mesi i Ronaldo su dominirali izborom u poslednjih sedam godina.

Ko je osvojio Zlatnu loptu biće poznato na gala večeri u Cirihu 11. januara, a Mesija mnogi smatraju za favorita zbog ‘triple krune’ Barselone i njegove uloge na putu do nje. Međutim, Dunga veruje da je Nejmarovo vreme došlo jer je i on bio deo tima koji je osvojio Ligu šampiona, Primeru i Kup kralja.

Glasao sam za Nejmara. Došlo je vreme za njega, iako su sva trojica na istom nivou. Ronaldo je prošle godine bio fantastičan, imao je savršenu sezonu jer je Real bio u odličnoj formi. Ne mogu da kažem da sada ne igra dobro, ali nije na istom nivou kao prošle godine. Mesi je bio dobar, ali se onda pobedio. Nejmar u ovom trenutku prosto leti i preuzeo je ulogu vođe u timu. Verujem da je vreme da dobije nagradu”, istakao je Dunga.

Nejmar je bio jedan od junaka uspeha Barselone, pošto je postigao sedam golova u četvrtfinalu, polufinalu i finalu Lige šampiona. Od početka ove sezone postigao je 16 golova na 18 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu