Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.11.2015.

19:00

Dinjo o svojoj Barsi: Divno je znati im početke

Legendarni Ronaldinjo vratio se nakratko u Barselonu i govorio o klubu u čijem dresu je oduševljavao fudbalski svet.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Luis Bagu/Getty Images

Ronaldinjo je u Barseloni igrao od 2003. do 2008. godine i tada se dokazao kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Sa Kataloncima je osvojio dve Primere, dva španska Superkupa, Ligu šampiona, kao i drugo mesto na Svetskom klupskom prvenstvu.On je jedan od najzaslužnijih što danas imamo ovakvog Lionela Mesija.

„Nisam iznenađen. Očekivao sam da će postići sve ovo jer je uvek pokazivao veliki kvalitet. Lepo je videti njegovo odrastanje kako je vreme prolazilo. Svake godine je sve iskusniji, zreliji i to je lepa stvar za fudbal“, rekao je Ronaldinjo.

Brazilac je praktično otvorio fudbalska vrata Mesiju – još kada se Argentinac priključio prvom timu bio mu je mentor, a onda mu je i asistirao za prvi gol u profesionalnoj karijeri protiv Albasetea.

„Najbolje se sećam njegovog prvog gola – igrao je pored mene, ja sam uputio dodavanje i sećam se da je to bio poseban trenutak u kojem smo igrali zajedno. Tada je počeo svoju profesionalnu karijeru, a za mene je bilo posebno što sam imao mogućnost da igram sa njim od samog početka. Tog perioda se sećam uz mnogo radosti“.

Pre devet godina ’Blaugrana’ je savladala Arsenal u finalu Lige šampiona sa Ronaldinjom u timu, da bi prošle sezone pod vođstvom Luisa Enrikea došla do triple krune. Momak iz Porto Alegrea kratko je sarađivao sa Enrikeom, ali je i to bilo dovoljno da se upozna sa čovekom koji je preporodio Barselonu.

„Nismo igrali mnogo zajedno, ali su to bila srećna vremena. U poslednjem meču sam postigao gol, sećam se da je bio penal. Želeo sam da ga on izvede jer mu je bila poslednja utakmica, ali on nije želeo. Stvarno sam imao zadovoljstvo da igram sa njim. Ispisao je istoriju kao igrač i kao trener i jedan je od najboljih na svetu“.

Bivši fudbaler mnogih klubova rekao je da je Nejmar njegov legitimni naslednik, a kapiten aktuelne brazilske reprezentacije pruža sjajne partije otkad je došao na ’Nou Kamp’.

„On je fenomen, najbolji brazilski fudbaler u ovom trenutku. Sjajno je videti ga da nastavlja sve ono što smo mi uradili ranije. Lepo je znati da jedan Brazilac nastavlja da piše istoriju u Barseloni. Mislim da može da postane najbolji na svetu – veliki je igrač, dobar prijatelj i sve ide dobro za njega u ovom trenutku“.

Poseban pečat u igri Katalonaca sve ove godine ostavlja pomalo i stidljivi vezista – Inijesta.

„Naučio je sve. Kada ga gledam kako igra sada, na pamet mi padne Ćavi. Igra celu svoju karijeru određenim stilom i još kao mlad je pokazivao da je izuzetno kvalitetan igrač. Mnogo mi je drago da ih gledam kako ispisuju istoriju kluba i fudbala – sjajno je što sam ih gledao kada su počinjali, a sada su toliko uspešni“, zaključio je Ronaldinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve