Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.08.2015.

19:54

Romini Bosanci srušili Juventus!

Fudbaleri Rome savladali su Juventus 2:1 i najavili jednu od najinteresantnijih sezona u Seriji A u poslednjih desetak godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Rimljani su u potpunosti nadigrali šampiona, dominirali su terenom do poslednjih pet minuta, a slavili su pogocima bosanskohercegovačkih reprezentativaca.

"Vučica" je do zasluženog vođstva stigla pola sata pre kraja pogotkom Miralema Pjanića iz slobodnog udarca, a trijumf je najavio Edin Džeko 11 minuta pre kraja.

Minut pre tog gola Juventus ostaje sa igračem manje, isključen je Patris Evra, ali dva minuta pre kraja utakmice Paulo Dibala smanjuje rezultat iz prvog šuta u okvir gola Rome.

Torinski gigant je izvršio pritisak u nadoknadi vremena, te zamalo stiže do neočekivanog remija. Vojček Ščesni fantastičnom paradom u 92. minutu spasava "vučicu" posle šuta Bonučija.

Iako sa Pogbom, Dibalom i Mandžukićem u timu, Juventus je bio nemoćan u napadu do same završnice meča, ni ulasci Morate i Kvadrada nisu doneli promenu.

"Stara dama" je bila bez šuta u okvir gola do pomenutog pogotka Dibale, a šut Bonučija je bio tek drugi na koji je Ščesni morao da reaguje, na sreću Rome uspešno.

S druge strane, Roma je imala loptu u svom posedu dve trećine vremena, 18 puta je gađala gol rivala, a Đanluiđi Bufon je sedam puta morao da interveniše, dva puta bezuspešno.

Srpski reprezentativac Adem Ljajić šansu dobija tek u pretposlednjem minutu umesto asistenta drugog gola Falkuea.

Roma u sledećem kolu igra novi derbi, gostuje Fiorentini, dok Juventus dočekuje Kjevo. Šampion je bez boda posle dva kola.

Serija A, 2. kolo:
Roma – Juventus 2:1
Pjanić 61, Džeko 79 – Dibala 87

Od 20:45:
Atalanta – Frozinone
Karpi – Inter
Kjevo – Lacio
Đenoa – Verona
Napoli – Sampdorija
Torino – Fiorentina
Udineze – Palermo


Subota:
Bolonja – Sasuolo 0:1
Milan – Empoli 2:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve