Nova vest
Fudbal

Petak, 14.08.2015.

22:43

Januzaj za drugi 'minimalac' Junajteda

Fudbaleri Mančester Junajteda zabeležili su drugu minimalnu pobedu u isto toliko kola Premijer lige.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Ekipa Luja van Gala je, posle srećnog trijumfa protiv Totenhema na otvaranju sezone, slavila golom Adnana Januzaja na gostovanju Aston Vili.

'Crveni đavoli' su tako izbili na prvo mesto na tabeli, barem do vikenda, dok je Vila, posle pobede nad AFC Burnmutom u svom prvom meču, upisala prvi neuspeh.

Na golu tima sa Old Traforda, kao ni u protokolu za meč, ponovo nije bilo Davida de Hee – ali to nije sprečilo Junajted i da na 20. uzastopnom gostovanju ostane neporažen u Birmingemu.

Takođe, navijači Mančestera pesmom su poručili šta misle o potezima De Hee (Ne treba nam De Hea, imamo Romera), koga je holandski menadžer stavio na 'hlađenje' dok traju spekulacije oko njegovog prelaska u Real Madrid.

U uvodnih petnaestak minuta igre nismo videli previše fudbala, pošto su obe ekipe igrale oprezno i bez previse srljanja, a gosti su povremeno preuzeli kontrolu. Prvu šansu na meču imao je Morgan Šnajderlin u 16. minutu, ali je njegov pokušaj glavom, posle centaršuta Huana Mate, otišao umalo pored dalje stative.

Nastavio je Junajted sa sporadičnim napadima, a, ispostaviće se, jedini pogodak na susretu videli smo u 29. minutu.

Ponovo je raspoloženi Mata poslao idealan pâs ka nekom od svojih saigrača, a ovoga puta je na ivici ofsajda proigrao Adnana Januzaja, a momak iz kosovskog mesta Istok divno 'zalomio' čuvara i uz malo sreće smestio loptu u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, pošto ekipa Tima Šervuda nije uspevala ni da uputi udarac ka argentinskom golmanu. Drugih 45 minuta igre počelo je laganim pritiskom Vile, ali ponovo bez izglednije prilike za pogodak, a tako je ostalo sve do kraja susreta.

Priliku da svom timu donese ubedljivi trijumf, a ujedno i upiše prvenac od dolaska iz PSV Ajndhovena, propustio je Memfis Depaj u 73. minutu. Ponovo je Mata poslao savršen pâs, ali je pokušaj Holanđanina prošao tik pored dalje stative Breda Guzana.

Premijer liga, drugo kolo:

Sautempton – Everton
Sanderlend – Norič
Svonsi – Njukasl
Totenhem – Stouk
Votford – Vest Bromič Albion
Vest Hem - Lester

nedelja:

Kristal Palas – Arsenal
Mančester Siti – Čelsi

ponedeljak:

Liverpul – Bornmut

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve