Mesi pronašao argentinskog Inijestu/Ćavija

Lionel Mesi je dotakao nebo sa Barselonom, ali ni približno uspeha nema sa reprezentacijom Argentine. To bi moglo da se promeni.

AKIzvor: B92 Argentina
Podeli

"Gaučosi" će igrati u finalu Kopa Amerika, to možda i nije pravi pokazatelj prethodne tvrdnje, ali igre Argentine u Čileu jesu.

Posle dosta vremena Argentinci deluju veoma moćno i timski perfektno, a i sam Mesi igra verovatno najbolje utakmice u svojoj reprezentativnoj karijeri. Glavni razlog za to mogao bi da bude samo jedan čovek – Havijer Pastore.

Godinama se vodi debata zašto Mesi ne igra za Argentinu kvalitetno kao za Barselonu, a veliki deo javnosti smatra da je razlog za to što u reprezentaciji iza leđa nema Andresa Inijestu ili Ćavija Ernandesa.

Gledajući mečeve na Kopa Amerika prethodnih nedelja, moglo bi se reći da ga je konačno pronašao upravo u Pastoreu, igraču Pari Sen Žermena.

Mesi konačno ima partnera koga je očajnički tražio u reprezentaciji, sa kojim može bez greške da se poveže na terenu, što je popravilo njegove nastupe za reprezentaciju i samim tim rezultate Argentine.

Najbolji dokaz za to je polufinalni meč Kopa u kojem je Argentina savladala Paragvaj 6:1. Mesi i Pastore su dominirali po terenu, zvezda Barselone nije dala gol, ali je imao tri asistencije i direktno učestvovao kod još nednog gola.

U stopu ga je pratio Pastore koji je namestio jedan pogodak, te bio začetnik akcija kod još bar dva.

strana 1 od 2 idi na stranu