Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.06.2015.

16:52

Čeh u Arsenalu: Mislio sam da se ovo neće desiti

Fudbalski klub Arsenal objavio je da je potpisao ugovor sa dosadašnjim golmanom Čelsija Petrom Čehom, koji je napustio ’Plavce’ posle 11 godina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Engleski mediji su pre nekoliko dana objavili da će ’Tobdžije’ za Čeha platiti 11 miliona evra, ali klub nije potvrdio visinu transfera.

Čeh je upisao više od 300 nastupa na golu Čelsija, a tokom 11 godina osvojio je četiri titule u Premijer ligi, četiri trofeja u FA kupu, tri u Liga kupu i po jedan u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Tokom prethodne sezone nije mnogo dobijao priliku, pošto se među stativama ustalio Tibo Kurtoa, koji se vratio sa pozajmice u Atletiko Madridu.

Mislio sam da se ovo nikad neće desiti, ali je vreme da se oprostim od Čelsija. Kluba za koji sam živeo svakog minuta od dolaska u julu 2004. godine, kluba u kojem sam mislio da ću okačiti svoje rukavice o klin i u njemu završiti karijeru. Ali, život ponekad ne ispadne onako kako ste vi mislili“, napisao je Čeh u dirljivom pismu upućenom klubu i navijačima, „Prošlog leta stvari su se promenile i shvatam da nisam bio prvi izbor na mestu golmana, ali sam osetio da nije pravo vreme da odem. Tokom sezone mi je bilo jasno da se moja situacija neće promeniti i znam da nisam u fazi karijere u kojoj bih želeo da sedim na klupi i zato sam se okrenuo novim izazovima“.

Menadžer Arsenala Arsen Venger istakao je zadovoljstvo dolaskom Čeha.

Petr Čeh je igrač kojem sam se divio dugo i drago mi je što je odlučio da dođe u Arsenal. Tokom sezona je pokazao da je jedan od najboljih golmana na svetu i daće jačinu našem timu“, naglasio je Venger.

Češki golman je takođe istakao da je veoma motivisan pred izazove koji ga čekaju sa novim klubom.

Uzbuđen sam zbog prelaska u Arsenal i ne mogu da dočekam okušljanje. Imam istu posvećenost fudbalu, motivaciju i glad za uspehom kao na početku karijere i volim izazove koje donosi kvalitet igrača protiv kojih igrate u Premijer ligi“, istakao je Čeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve