Nova vest
Fudbal

Petak, 29.05.2015.

21:50

Figo: Najviše je izgubio fudbal

Legendarni portugalski fudbaler Luiš Figo ocenio je da je ponovnim izborom Sepa Blatera za predsednika Svetske fudbalske federacije izgubio fudbal.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham, File

„Ovo je bio još jedan crn dan u Cirihu. FIFA je izgubila, ali, pre svega, izgubio je fudbal, kao i svako ko istinski brine o fudbalu“, rekao je Figo, koji je bio kandidat za predsednika FIFA, ali se iz te trke povukao.

Blater je ponovo izabran za predsednika FIFA na 65. Kongresu u Cirihu i pored velikog skandala koji poslednjih dana potresa tu organizaciju. Njemu je to peti uzastopni četovrogodišnji mandat na čelu FIFA, a u izbornoj trci pobedio je jordanskog princa Ali bin al-Huseina.

Vladajuće telo svetskog fudbala je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev Sjedinjenih Država uhapsile nekoliko čelnika FIFA u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

Spreman sam da prihvatim tezu da je predsednik FIFA odgovoran za sve, ali bih voleo da podelim tu odgovornost. Ne mogu da nadzirem sve u fudbalu. Imamo 209 članica i hiljade učesnika. Nije cela organizacija kriva za poslednji skandal, već je krivica individualna“, rekao je Blater ranije tokom dana.

Figo je naveo da takva izjava Blatera vređa inteligenciju ljudi.

Gospodin Blater je bio veoma ciničan kada je rekao da nije mogao da kontroliše sve. To vređa inteligenciju ljudi. Da je gospodin Blater i malo brinuo o fudbalu, on bi se povukao iz trke. Ako ima i malo pristojnosti, on će podneti ostavku u narednih nekoliko dana“, zaključio je Figo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu