Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.05.2015.

20:45

I to postoji – psiholog za boje

Fudbalski klub Sautempton promeniće izgled dresova naredne sezone, pa je zato angažovao specijalistu koji će pomoći igračima da se naviknu na njih.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/Chris Ison/PA via AP

Doktor Beri Gejl, stručnjak za psihilogiju vezanu za boje i šablone, sarađivaće sa igračima kojima će predstaviti strategiju za koju kaže da će poboljšati igru Sautemptona.

U poslednjih deset godina pokazao sam da sam jedan od hiljadu najboljih psihologa za boje i šablone u svetu. Moja uloga u Sautemptonu je ključan. Poslednjih godina klub nije u potpunosti razumeo kompleksnost igrača, navijača i pokreta u tranziciji ka novom dresu. U sklopu kampanje ‘Pokaži svoje pruge’, razvio sam strategiju koja može da donese 0,1 odsto napretka na terenu, ali 100 odsto vremenom. To će biti marginalni dobici ali velikih proporcija”, naglasio je Gejl.

Gejl je već počeo da radi na toj strategiji sa igračima Sautemptona, ali ostaje da se vidi koliko će ona biti od koristi izabranicima Ronalda Kumana, koji se i dalje bore za mesto u Ligi Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve