Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.11.2014.

19:00

Škuletić vratio Partizan na vrh

Fudbaleri Partizana savladali su minimalnim rezultatom ekipu Vojvodine na stadionu u Humskoj u derbi meču 11. kola Jelen Superlige i vratili se na čelo tabele.

Izvor:

Autor:

Default images

Crno i crveno beli delili su lidersku poziciju na tabeli sa po 25 bodova, ali se ekipa Partizana ovim rezultatom osamila na vrhu. Crvena zvezda je treća sa 26.

Jedini gol viđen je u 33. minutu susreta, kada je Petar Škuletić uspeo da savlada Vanju Milinković-Savića. Partizan je tako prekinuo niz od tri meča bez pobede u svim takmičenjima.

Nalazio se bivši napadač Vojvodine u sumnjivoj situaciji, kada mu je Lazović poslao dugu loptu, sudija ništa nije signalizirao, a Škuletić rutinskom egzekucijom stigao do sedmog gola u šampionatu i drugog mesta na listi strelaca, iza Petra Jelića iz Rada.

Mogao je Škuletić do tog trenutka i nekoliko puta da zatrese mrežu Novosađana, ali je mladi golman Vojvodine sjajno odreagovao u nekoliko navrata. S druge strane, gosti nisu ličili na sebe u Humsoj, a jedini pravi pokušaj, ujedno i udarac u gol, imali su na startu drugog dela igre. Opasno je bilo posle kornera, ali je Nemanja Petrović u poslednji čas uspeo da izbaci loptu sa linije.



U prvom meču nedeljnog programa, fudbaleri Crvene zvezde savladali su Rad 2:1 na Vračaru, pa se tako ekipa Nenada Lalatovića makar na nekoliko sati popela na prvo mesto na tabeli sa 26 poena, jednim više od Partizana i Vojvodine.

Tok meča:

Sastavi:

Partizan: Lukač, B. Ilić, Ćirković, Stanković, Petrović, Živković, Drinčić, Marković, S. Ilić, Lazović, Škuletić
Vojvodina: Milinković-Savić, Živković, Pekarić, Babić, Nastić, Novaković, Tumbasević, Poletanović, Gaćinović, Alivodić, Veselinović

Partizan je ušao snažno u meč, očigledno željan da se na što bolji i ubedljiviji način iskupi za nekoliko slabijih partija. Prvu šansu na meču imao je Petar Škuletić u trećem minutu, bivši napadač Vojvodine izborio se za prostor na ivici kaznenog i oštro gađao dalji ugao gola Milinković-Savića, ali je mladi golman Novosađana uspeo da skrene loptu do stative. Već u sledećem napadu zapretio je Nikola Drinčić snažnim udarcem iz slobodnjaka, ali je najmlađi pojedinac na terenu opet bio na mestu i boksovao loptu.

Gosti su imali nekoliko sporadičnih pokušaja, ali je Partizan nastavio da pritiska i bude konkretniji u uvodnih dvadesetak minuta. Novu sjajnu šansu imao je Škuletić u 15. minutu, kada se našao sâm na desetak metara iskosa ispred gola Voše, šutirao je kroz noge Milinković-Saviću, ali je golman Novosađana u poslednji čas zakačio loptu u petom i poslao je za malo pored stative. Nastavilo se u istom ritmu, da bi novu priliku imao Danko Lazović, ali je čuvar mreže gostiju opet bio na visini zadatka.

Ni u narednih desetak minuta se nije ništa značajno promenilo na terenu, Partizan je nastavio da dominira, da bi Petar Škuletić u 33. minutu, posle još jednog promašaja, napokon uspeo da savlada golmana gostiju. Nalazio se robusni napadač u sumnjivoj situaciji, možda čak i u ofsajdu, kada mu je Živković posla dugu loptu, sudija ništa nije signalizirao, a Škuletić rutinskom egzekucijom stigao do sedmog gola u šampionatu – 1:0.

Igrači gostiju, uključujući i one na klupi, bunili su se posle gola Partizana, da bi rođeni brat golmana Vojvodine zaradio žuti karton. S druge strane, navijači crno-belih od samog starta pevaju 'Uprava napolje', a nastavili su sa pesmom i posle vođstva svoje ekipe.

Treneri dveju ekipa nisu ništa menjali na poluvremenu, ali je Vojvodina zaigrala neuporedivo bolje i agresivnije, i samim tim preuzela kontrolu na terenu. Posle samo nekoliko minuta moglo je da bude 1:1, ali je Petrović uspeo sa linije da izbije loptu i spreči siguran pogodak.

Nisu gosti uspeli da zadrže agesivnost, napadali su još nekoliko minuta, da bi u narednih petnestak tempo meča totalno opao. Uspeo je Partizan da se konsoliduje, a opet je zapretio Škuletić, ali za malo pored stative, da bi nekoliko napada kasnije i Lazović bio za malo neprecizan. Nije bilo previše tempa u nastavku, igralo se uglavnom na sredini terena, a igra je prekidana zbog čestih faulova obe ekipe.

U međuvremenu, oba trenera izvršila su prve izmene. Marko Nikolić je najpre iz igre izveo Danka Lazovića i uveo Petra Grbića, da bi nekoliko minuta kasnije Sašu Ilića zamenio Danilo Pantić. S druge strane, Marić je umesto Novakovića uveo Sekulića.

Vojvodina je preuzela loptu u poslednjih desetak minuta, ali nije uspevala da priđe golu domaćina. Igrači Partizana su ih visokim presingom terali na greške već na polovini terena, ali ni oni nisu uspevali da kreiraju priliku za gol. Tako je i ostalo do kraja meča, pa je Partizan upisao trijumf koji ga vraća na prvo mesto tabele Jelen Superlige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

308 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve