Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.10.2014.

19:51

LE: Nadigrani Everton osvojio bod

Ekipa Evertona osvojila je bod na teškom gostovanju kod Krasnodara odigravši 1:1 u drugom kolu Lige Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ruski tim je u potpunosti nadigrao premijerligaša, kontrolisao meč više od sat vremena, ali je trenutak nepažnje doneo Englezima bod.

Krasnodar je poveo krajem prvog poluvremena golom Arija, pola sata pre kraja Vanderson je pogodio prečku, da bi Samjuel Eto u 82. minutu doneo bod "karamalama".

Everton sada ima četiri boda iz dva meča, a Krasnodar dva. U toku je duel Volfsburga i Lila.

Krasnodar je odigrao sjajno 75 minuta, nekoliko puta na muke stavio Tima Hauarda, a s druge strane bio fantastičan u odbrani. Prvi put Hauard je strepeo u 18. minutu, Marat Izmailov je poslao projektil, ali je Amerikanac bio siguran.

Dvadeset minuta kasnije Hauard je opet spasao svoj tim, ovaj put zaustavio je šut Jedržejčuka glavom u donji desni ugao.

Ipak, dva minuta pre kraja poluvremena Krasnodar stiže do prednosti. Odbrana Evertona nije najbolje intervenisala nakon centaršuta, to je iskoristio Ari koji je ostao sam na drugoj stativi i lako savladao Hauarda.

Isti igrač je zapretio pola sata pre kraja sa ivice kaznenog prostora, ali lopta nije uspela da prođe kroz gužvu u gol, već pored stative.

Nekoliko minuta kasnije sreća je pogledala Hauarda. Sjajno je Vanderson prošao igrače Evertona, prevario i Amerikanca na golu, ali je na njegovu žalost pogodio prečku.

Tek u poslednjih 15-ak minuta Everton počinje da igra, steže obruč ispred gola Krasnodara, ali se Rusi fantastično brane od lopti za Lukakua i Etoa. Međutim, jedan trenutak nepažnje doneo je gostima gol.

Lejton Bejns je poslao savršen centaršut na peterac, Jedržejčik je neshvatljivo ostavio Etoa samog, a iskusni Kamerunac lagano loptu samo skrenuo u mrežu.

U nadoknadi golmani su spasili svoje ekipe poraza. Prvo je Andrij Dikan odbranio šut Romelua Lukakua u 91, da bi u 94. Hauard bio oprezan posle pokušaja Vandersona sa ivice kaznenog prostora.

Everton u trećem kolu gostuje Lilu, dok je Krasnodar opet domaćin, ovaj put Volfsburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve