Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.09.2014.

22:57

Boateng spasilac, moćna Roma

Fudbaleri Bajerna savladali su Mančester siti sa 1:0 u derbiju 1. kola Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gol vredan tri boda za ekipu Pepa Gvardiole postigao je Žerom Boateng u 90. minutu.

U drugom meču grupe E Roma je zablistala i deklasirala moskovski CSKA sa 5:1.

Derbi u Minhenu mogao je lako da počne penalom i crvenim kartonom za goste već u drugom minutu. Gece je sjajno proigrao Milera koji je ostao na nogama i pored starta Sanje, a nakon toga je promašio prazan gol.

Bilo je vidljivo da je do kontakta došlo, ali je glavni sudija pokazao da se meč nastavi. Bajern je od starta izvršio veliki pritisak na Siti, ali je imao problem da probije odbranu engleskog šampiona.

Što je meč više odmicao Siti je igrao sve bolje, ali je Bajern nastavio da dominira. Na golu Sitija briljirao je Džo Hart koji je bio najzaslužniji što meč nije odlučen već u prvih pola sata. Miler, Gece, Levandovski i Alaba imali su veoma dobre prilike, ali je ipak na poluvremenu ostalo 0:0.

Ni u drugom poluvremenu nije se mnogo promenila situacija. Bajern je nastavio da napada, Hart da briljira, a Siti da svoju šansu traži u kontri. Pritisak se pojačao u poslednjih 15 minuta kada je ušao Arjen Roben, a taman kada je izgledalo da će se gosti odbraniti, lopta se u 90. minutu odbila do Boatenga koji je sjajnim udarcem pogodio malu mrežu Harta i doneo veliku radost na Alianc arenu.

Aleksandar Kolarov ušao je u 88. minutu utakmice, dok Matija Nastasić nije ni prijavljen za Ligu šampiona.

Duel u Rimu praktično je odlučen u prvoj četvrtini, iako su gosti iz Moskve sigurno sa velikim očekivanjima stigli u prestonicu Italije.

Tandem Iturbe-Žervinjo je izludeo ekipu CSKA na samom startu. Obojica su zabeležili po gol i asistenciju u prvih 10 minuta, a u 20. minutu Majkon je posle još jednog dodavanja Iturbea povećao na velikih 3:0 uz očajnu intervenciju golmana Akinfejeva.

Nije se tu zaustavila ’vučica’ u prvom poluvremenu, pa je Žervinjo u 31. minutu sve sjajno uradio na desnoj strani, a zatim je ponovo savladao Akinfejeva.

U nastavku je Roma spustila gas, ali tek nakon što je u 50. minutu postigla i peti gol, bio je to autogol Sergeja Ignaševiča. Tri minuta nakon toga iz igre je izašao Zoran Tošić, dok je na drugoj strani u poslednjih 20 minuta zaigrao Adem Ljajić.

Konačan rezultat postavio je Musa osam minuta pre kraja postigavši počasni gol za goste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve