Nova vest
Fudbal

Subota, 13.09.2014.

16:57

Nula u Kruševcu, sudija na udaru

Fudbaleri Napretka i Crvene zvezde odigrali su u Kruševcu bez golova u duelu 5. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utakmici koju su obeležile tenzije na terenu i tribinama, kao i slabo suđenje Dejana Santrača, crveno-beli su prvi put ove sezone ostali bez tri boda.

Napredak je odigrao veoma dobar meč, posebno u odbrani, a mogao je i da slavi da je Trujić iskoristio sumnjiv penal u 25. minutu koji je odbranio Rajković.

Igrači Zvezde su u tri navrata tražili penal nakon što su oboreni Savićević, Rakić i Jović, a zbog protesta je u samom finišu isključen i trener crveno-belih Nenad Lalatović.

Napredak još nema pobedu u prvenstvu, a sada ima dva boda iz pet kola.



Tok meča:

Napredak je od početka pokazao da se neće braniti, pritiskao je poslednju liniju Zvezdine odbrane, ali u prvih pet minuta nije bilo uzbuđenja.

Prvu veliku šansu imao je Gavrić na startu 11. minuta. Rakić mu je posle dubinske lopte sjajno prosledio loptu glavom, ali je golman Napretka na vreme istrčao i spasao je svoj tim.

Samo minut kasnije Zvezda je odgranizovala odličan napad, Lazović je bio u dobroj poziciji na desnoj strani, ali je odbrana Kruševljana uspela da se odbrani. Zvezda je vrlo brzo uspostavila kontrolu na sredini terena, pa se uglavnom igralo na polovini domaćina koji je brzim kontrama pokušavao da ugrozi gol Rajkovića.

U 25. minutu Napredak je dobio penal nakon što je Pavićević oborio Ndiajea, ali je Rajković pročitao Trujića i sjajnom paradom je izbacio loptu u korner.

Zvezda je do vođstva lako mogla u 40. minutu. Lazović je dobio sjajnu loptu u prostor, uputio je oštar centaršut, ali je Cvetković uspeo da otkloni opasnost ispred Gavrića.

Zvezda je do vođstva lako mogla u 40. minutu. Lazović je dobio sjajnu loptu u prostor, uputio je oštar centaršut, ali je Cvetković uspeo da otkloni opasnost ispred Gavrića.

U 43. minutu sudija Santrač odlučio je da ne svira penal za Zvezdu nakon duela Savićevića i Paunovića. Igrači Zvezde bunili su se kod sudije nakon spornog momenta, ali je ostalo 0:0.

I start drugog poluvremena doneo je sličnu igru. Zvezda je imala inicijativu, ali se domaćin organizovano branio, pa nije bilo mnogo prilika.

Opasnu kontru Napredak je organizovao u 55. minutu, ali je ponovo golman Rajković sjajnom intervencijom spasao vođstvo domaćina.

Odmah nakon toga Bosančić je zamenio Savićevića i tako debitovao u zvaničnim mečevima za crveno-bele. Nije se mnogo igra Zvezde promenila ni ulaskom Bosančića, a u poslednjih 15 minuta priliku je umesto slabog Lazovića dobio mladi Luka Jović.

Veliku priliku Zvezda je imala u 89. minutu. Bosančić je odlično izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, ali se lopta od prečke odbila u polje i ostalo je 0:0.

Sudija je zbog nekoliko kraćih i jednog dužek prekida meč produžio za osam minuta. U trećem minutu nadoknade ponovo je sudija Santrač bio u centru pažnje.

Jović je oboren u kaznenom prostoru od strane Janičića, delovalo je da je penal čist, ali je sudija pokazao da se igra nastavi i tako izazvao burnu rekaciju igrača Zvezde i trenera Lalatovića koji se okrenuo ka zapadnoj tribini i na kraju je isključen.

Do kraja meča nije bilo promena, pa je utakmica uz mnogo tenzije završena bez golova.

Napredak: Popović, Cvetković, Janičić, Paunović, Urošević, Dimitrov, Gobeljić, Popović, Govedarica, Trujić, Ndiaje.
Crvena zvezda: Rajković, Planić, Pavićević, Mijailović, Petković, Kovačević, Savićević, Pečnik, Gavrić, Lazović, Rakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu