Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.08.2014.

14:30

Di Marija se oprostio, obara rekord

Početkom sledeće nedelje očekuje se okončanje sage oko prelaska Anhela di Marije u Mančester Junajted, a "crveni đavoli" će morati da obore rekord da ga dovedu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Engleski mediji su u subotu saopštili da će Di Marija sigurno biti igrač Junajteda, a on se u nedelju oprostio od saigrača u Real Madridu.

BBC navodi da će Junajted morati da plati čak do 75 miliona funti, dok Skaj Sport tvrdi da će sve biti završeno početkom nedelje i da će Di Marija biti spreman za gostovanje Barnliju.

Di Marija je u Realu zarađivao 3,5 miliona godišnje, dok bi na Old Trafordu trebalo da dobije 8 miliona. Toliko mu je ponudio i PSŽ, ali je njemu interesantnija ponuda sa Old Traforda.

"Dogovoreno je već da Di Marija nosi broj sedam, koji su u Junajtedu nosili Dejvid Bekam, Erik Kantona, Kristijano Ronaldo, Džordž Best i Brajan Robson. Čim je saznao za interesovanje Junajteda Di Marija je postao uzbuđen zbog prelaska na Old Traford. To je klub sa velikim prestižom u Evropi, a novi projekat znači da će on biti jedan od lidera ekipe. Kristijano Ronaldo mu je takođe rekao sjajne stvari o Junajtedu", prenosi novinar Skaja Giljerme Belague.

Time će svakako biti srušen rekord Premijer lige koji od januara 2012. drži transfer Fernanda Toresa iz Liverpula u Čelsi za 50 miliona. Argentinac se već oprostio od Real Madrida.

"Di Marija nije trenirao danas sa nama, došao je da se pozdravi sa saigračima i ljudima u klubu. Ništa još nije zvanično rešeno. Odluka je njegova, klub je uradio šta je mogao da ga zadrži ovde", rekao je trener Reala Karlo Ančeloti.

S obzirom da Junajted gostuje Sanderlendu u nedelju (17h), nešto konkretno od Di Mariji sa Old Traforda se može očekivati tek nakon utakmice.

Menadžer Junajteda Luj van Gal je veliki poštovalac Di Marije, a nakon poraza u prvom kolu Premijer lige od Svonsija jasno je da Holanđanin mora da dovede veliko pojačanje ako želi rezultate.

Na Old Traford su ovog leta stigli Ander Erera, Luk Šo i Markos Roho za više od 80 miliona funti. Kupljen je i Vanja Milinković-Savić, ali je on ostao na pozajmici u Vojvodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu