Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.07.2014.

16:48

Dauda: Moram da unapredim igru

Napadač Crvene zvezde Abiola Dauda bio je na korak iz odlaska iz kluba, ali je ipak odlučio da ostane i krene na pripreme u Sloveniju.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Nigerijac je propustio poslednja tri meseca prošle sezone zbog povrede,

"Bio je to nešto duži oporavak koji je trajao tri meseca, ali polako se vraćam, priključen sam ekipi i radim sa loptom. Nema više nikakvih bolova, i nadam se da ću pre nego što ekipa krene za Beograd, biti 100 odsto spreman", rekao je Dauda.

Dauda je prethodne sezone na 20 nastupa uspeo da 11 puta zatrese mreže rivala, i time sebi obezbedi mesto drugog strelca ekipe.

"Naravno da moram da unapredim igru u odnosu na ono što sam prikazao prošle sezone, uvek mi je na umu da unapređujem sebe. Ne opterećujem se brojem golova, razmišljam samo o prvom narednom danu i trudim se da budem potpuno spreman, i ako u tome uspem, znam da ću biti bolji nego što sam bio prethodne sezone", dodao je Nigerijac.

Kao i njegovi saigrači, Dauda je zadovoljan uslovima, smeštajem, ali i radnom atmosferom koja vlada na treninzima.

"Hotel je odličan, bio sam ovde i prošle sezone. Sada smo ovde sa novim trenerom koji radi zaista ogroman posao. Treninzi su veoma dobri, momci su zadovoljni i mislim da je sve to dobar znak", zaključio je Dauda.

Ristić: Velika je stvar igrati pored Nenada Milijaša

S druge strane, mladi Mihailo Ristić po prvi put se nalazi na pripremama sa prvim timom, a utisci Zvezdinog omladinca su isključivo

"Uslovi su apsolutno fenomenalni, počevši od hotela do terena, sve je na vrhunskom nivou. Motiva za trud i rad imam na pretek, jer ovo je Crvena zvezda. Ako ne daš sve od sebe na treningu, ne možeš da uspeš",svestan je Ristić, koji je uporedio rad u prvom timu sa treninzima koje je odrađivao u mlađim kategorijama.

"Postoji razlika, ovde se igra mnogo brži i mnogo ozbiljniji fudbal, a i same pripreme su takve da se mnogo više trči, samim tim i mi mlađi igrači moramo više da se pokažemo i da dajemo sve od sebe", dodao je Ristić.

Mladi veznjak ističe da je za njega velika stvar igrati pored, svog idola, Nenada Milijaša.

"Velika je stvar igrati pored Nenada Milijaša. Do pre par godina sam ga gledao i bio mi je idol. I sada igrati pored njega je velika stvar. Mnogo se može naučiti i samo slušajući ga i upijajući stvari koje govori. To je velika stvar i mnogo mi znači", ističe Ristić, koji očekuje da će od trenera Lalatovića dobiti šansu da se dokaže i na utakmicama.

"Očekujem da dobijem neku šansu, ali nije to na meni da odlučujem, nego na treneru. Ja ću da dam sve od sebe. Mislim da imam kvalitet, na meni je da se pokažem, a šef će da odluči da li zaslužujem da dobijem neke minute ili ne", zaključio je Ristić.

Fudbaleri Crvene zvezde će prvu pripremnu utakmicu odigrati protiv FK Veržej. U pitanju je slovenački drugoligaš, koji je na kraju prethodne sezone zauzeo peto mesto na tabeli. Utakmica će biti odigrana u Brežicama bez prisustva publike, a početak je zakazan za 18 časova i 15 minuta.

Tri dana kasnije, u subotu 12. jula, šampion Srbije će snage odmeriti sa Krkom od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu