Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.07.2014.

18:32

Prandeli preuzima Galatasaraj

Bivši selektor italijanske fudbalske reprezentacije Čezare Prandeli preuzeće posle neuspeha na Mundijalu kormilo Galatasaraja, potvrdio je turski klub.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

"Objavićemo zvanično angažman Prandelija kroz nekoliko dana. Naš novi trener će biti u ponedeljak na poslu", rekao je predsednik Galatasaraja Unal Ajsal.

On je obećao titulu navijačima Galatasaraja.

"Apsolutno mogu da obećam titulu navijačima", rekao je Ajsal, rekavši za Prandelija da je "hrabar, vredan, samodisciplinovan i gladan uspeha".

Tursko prvenstvo startuje krajem avgusta, a aktuelni prvak je Fenerbahče, večiti rival Galatasaraja.

Pošto je Fenerbahče diskvalifikovan zbog skandala sa nameštanjem utakmica, Galatasaraj preuzima njegovo mesto u Ligi šampiona za sezonu 2014/15 kao prošlogodišnji vicešampion.

Pedesetšestogodišnji Prandeli nije uspeo da uvede Italiju u nokaut fazu takmičenja na šampionatu sveta u Brazilu, što je druga uzastopna eliminacija "azura" sa Mundijala u grupnoj fazi, posle 2010.

Prandeli je podneo ostavku posle poraza od Urugvaja u poslednjem meču u grupi, iako ima ugovor do šampionata Evrope 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve