Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.05.2014.

21:45

Srbija pobedila, odličnih 45 minuta

Reprezentacija Srbije savladala je Jamajku 2:1 (2:0) u Nju Džersiju, u prvom prijateljskom meču na američkoj turneji.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Orlovi" su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, stvorili su nekoliko sjajnih gol šansi, a sve je počelo prečkom Markovića u trećem minutu.

Golovi su stigli u narednih 15-ak, posle akcija po levoj strani sjajne golove postigli su Dušan Tadić i Aleksandar Kolarov. Na startu drugog dela 18-godišnji Majkl Siton je iz prve šanse doneo gol Jamajki. U finišu meča Kolarovu je odbranen penal.

Bio je ovo sedmi uzastopni meč u kojem Srbija nije poražena, a peta pobeda, ali ostaje utisak da je naš tim morao da slavi mnogo ubedljiviju pobedu protiv nejakih Jamajčana.

"Orlovi" su odigrali sjajno u prvih 45 minuta na Red Bul Areni, konstantno pretili rivalu i stvarali šanse, te stigli do dva prelepa pogotka preko Tadića i Kolarova, kojem je asistirao upravo igrač Tventea.

Sve lepo što su uradili u prvom, naši reprezentativci su pokvarili na startu drugog poluvremena. Do 53. minuta Jamajčani su bili potpuno nemoćni, da bi iz prvog šuta dali gol, glavom 18-godišnje rezerviste Sitona.

Tek u poslednjih 20-ak minuta, nakon serija izmena Drulovića, Srbija je opet zaigrala kao u prvom delu meča, 2-3 puta sjajno je zapretio Zoran Tošić, jednom i Dušan Basta, ali bez promena.

Šansu je za svoj drugi gol dva minuta pre kraja propustio Kolarov, još jednom dokazavši da defanzivci i igrači nad kojim je napravljen penal uglavnom ne bi trebalo da ga izvode najstrožu kaznu.

Selekciju koju predvodi Ljubinko Drulović u narednih desetak dana očekuju još dva prijateljska meča, prvo sa Panamom u Čikagu 31. maja, a potom i spektakl sa Brazilom u Sao Paulu 6. juna.

Prijateljski meč, Nju Džersi:
Srbija Jamajka 2:1 (2:0)
Tadić 14, Kolarov 22 – Siton 53

Srbija (4-2-3-1): Stojković – Kolarov, Pejčinović, Ivanović, Gudelj (Basta 61') – Matić (Petrović 86'), Jojić – Tadić, Tošić, Marković – Mitrović (Đorđević 69')
Jamajka (4-4-2): Blejk – Lorens(Finlajson 75'), Pauel, Dojli, K. Edvards – Hamfri (Grej 71'), Grant (Kembel 83'), Ostin, Dž. Edvards (Beket 46') – Doukins (Braun 83'), Metoks (Siton 46')

Tok meča:

23:58 KRAJ! Srbija je pobedila Jamajku 2:1. Sledi Panama za pet dana.

Sjajnih prvih 45 minuta, izvanredna igra Dušana Tadića i Zorana Tošića, nekoliko odličnih akcija, dva prelepa gola i promašen penal je epilog prvog meča "Orlova" u Americi.

90+ Tri minute nadoknade vremena. Dobra akcija Srbije u prvom, ali Đorđević šalje loš centaršut u kazneni prostor, daleko od usamljenog Tadića.

88' Penal za Srbiju! Tadić je opet sjajno odigrao dupli pas I proigrao Kolarova na levoj strain, a našeg beka obara Pauel.

Kolarov uzima loptu da sam izvede najstrožu kaznu, dugo se namešta, dva puta stavlja loptu na belu tačnu i na kraju lose šutira u donji levi ugao, pa mu Blejk brani penal. Očigledno da penale u našoh reprezentaciji ne bi trebalo da izvode defanzivci.

86' Drulović pravi treću izmenu, Matića je zamenio Radosav Petrović.

83' Nova šansa za Srbiju posle nekoliko mirnih minuta, ovaj put je dobro šutirao Basta, ali je Blejk bio oprezan.

78' Sjajan pokušaj Jamajčana sa distance, Dokins je raspalio po lopti sa oko 25 metara, ona je išla uz desnu stativu, ali Stojković fenomenalnom paradom izbacuje loptu u korner.

76' U poslednjih desetak minuta igra Srbije sve više podseća na prvo poluvreme, pa je Blejk opet zaposlen. Novu šansu imao je Đorđević posle odličnog pasa sjajnog Tošića, ali novi napadač Lacija ne uspeva da šutne najbolje.

73' Opet preti Tošić, dobio je duel sa Pauelom, ali ga je ovaj dovoljno omeo da do lopte pre našeg krila stigle golman Jamajke.

69' Druga izmena Drulovića. Izvodi najisturenijeg igrača Aleksandra Mitrovića, a na teren se posle dva meseca pause zbog povrede vratio Filip Đorđević.

68' Konačno šansa za Srbiju. Tošić je sjajno kombinovao na desnoj strani sa Bastom i posle duplog pasa uleteo u kazneni prostor, pokušao je da proigra saigrača u sredini, ali je taj pas presečen.

61' Prva izmena u timu Srbije, nevidljivog Lazara Markovića zamenio je oporavljeni Dušan Basta. To znači da će Gudelj igrati u veznom redu u poslednjih pola sata.

56' Srbija i dalje kontroliše igru na Red Bul Areni, ali "orlovi" kao su zadovoljni urađenim, nisu kontretno zapretili Blejku u nastavku.

53' GOOOL! Jamajka je smanjila na 2:1. Gol je dao 18-godišnji Majkl Siton.

Jamajka je iz prvog pravog napada uspela da smanji rezultat. Ivanović je u prvom navratu dobro intervenisao, ali je potom izbacio loptu u aut. Na levoj strani loptu je dobio Lorens koji je centrirao i pogodio Sitona u glavu, a ovaj sa nekih desetak metara, između štopera, pogodio donji levi ugao Stojkovićevog gola.



48' Uvodni minuti drugog dela meča pripadaju Srbiji, ali naš tim deluje manje zainteresovano za igru nego u prvih 45.

46' Dve izmene na poluvremenu, obe u redovima Jamajke. Metoksa u napadu menja tinejdžer Majkl Siton, a u sredini umesto Džon-Rosa Edvardsa igra Nikolas Beket.

23:10 Počelo je drugo poluvreme u Njujorku.

45+ Kraj prvog poluvremena. Srbija void 2:0 sjajnim golovima Tadića i Kolarova.

37' Jamajka je nemoćna protiv Srbije, Stojković na golu, a Ivanović, Pejčinović i Kolarov ispred njega uopšte nemaju posla. S druge strane, predvođeni Tadićem i Tošićem, 'orlovi' deluju opasno u skoro svakoj akciji.

29' Srbija nastavlja da napada, a opet je sa distance zapretio Tošić. Igrač CSKA je četvrti put šutirao ka golu Jamajke, ovaj put snažno i sa 20-ak metara, lopta je išla pod prečku, ali Blejk izbacuje u korner.

22' GOOOL! Srbija vodi 2:0! Aleksandar Kolarov postiže sjajan gol.

Slična akcija kao kod prvog gola, ovaj put dupli pas po levoj strani su odigrali Kolarov i Tadić, koji proigrava beka Mančester Sitija u kaznenom prostoru, a ovaj iz oštrog ugla snažno šutira i pogađa iz bližu stativu. Gol ide i na dušu golmanu Jamajke.

17' Mirniji period igre u Njujorku, Srbija nastavlja da dominira, ali bez konkretnih šansi.

14' GOOOL! Srbija vodi 1:0! Dušan Tadić je strelac.

Nova sjajna akcije Srbije po levoj strani, Tadić i Tošić su duplim pasom izbacili iz igre dva rivala, a onda je sjajni igrač Tventea spektakularnim driblingom izbacio još dvojicu te šutem po zemlji u dalji ugao savladao Blejka.



9' Lepa akcija Srbije. Mitrović je lepo primio jednu duboku loptu i sačekao saigrače, dao je loptu Tadiću na levu stranu, a ovaj je vratio ispred kaznenog Tošiću koji je šutirao iz trka, ali loše.

7' Srbija dominira u prvim minutima meča u Njujorku, lopta je konstantno ispred ili u kaznenom prostoru rivala, ali Jamajka odoleva.

3' Gol šansa za Srbiju. Marković pogađa prečku. Bek Jamajke napravio je veliku grešku i predao loptu Mitroviću u kazneni prostor, ovaj je predao Markoviću u sredinu koji je ispred gola imao samo jednog igrača rivala, ali je umesto mreže pogodio prečku.



1' Početni udarac izveli su reprezentativci Jamajke.

22:10 Počeo je prijateljski duel Srbije i Jamajke u Nju Džersiju.

* Pred početak meča minutom ćutnje odata je pošta stradalima u poplavama u Srbiji.

* Reprezentativci Srbije su na teren Red Bula Arene izašli u majicama i sa velikim banerom na kojem je pisalo "Serbia needs help"

* Jamajka za razliku od ranijih godina nema nijedno zvučno ime u svom timu, najviše igrače je iz MLS lige, pa je najveća zvezda selektor Vinfed Šefer, Nemac koji je 2002. osvojio Kup afričkih nacija sa Kamerunom.

* Srbija je u poslednjih pet mečeva ostvarila četiri pobede, uz remi sa Rusijom.

* Utakmicu će suditi trojka iz Kanade: Dejv Gantar, Stiv Brir i Danijel Belo, a četvrti arbitar biće Hose Karlos Rivero.

* Ove tri utakmice će verovatno biti prvi i jedini testovi selekcije pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

* Red Bula Arena je praktično prazna, ima tek nekoliko stotina do 1.000 navijača, uglavnom Ssrbije, na stadionu koji ima 25.400 mesta.

* Nakon neuspešnih kvalifikacija za Mundijal Srbija je odigrala dva meča, remizirala je sa Rusijom u Dubaiju i savladala Irsku u Dablinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

216 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve